Skip to content

Хвилюється, як за своїх: лікарка з Дніпра рятує “поспішайчиків” вагою менше 500 грамів

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Олена Верещака лікар

Олена Верещак — лікар-неонатолог і завідувач відділення дитячої реанімації у Дніпрі. Вона рятує життя новонароджених з патологіями та дітей, що народилися значно раніше терміну. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну реанімацію для новонароджених довелося облаштовувати просто в підвалі будівлі, а рятувати дітей ні чим іншим, як голими руками. Як наразі в Дніпрі організована допомога “поспішайчикам”, розкажуть журналісти сайту “Наше місто” з посиланням на програму “Я – лікар”.

Перинатальний центр в Дніпрі, в якому працює Олена – один з найкращих не тільки в області, але і в Україні. За 25 років роботи Олена врятувала більше тисячі дітей. Двічі разом зі своїми пацієнтами лікарка потрапляла до Книги рекордів України. Саме вона в нашій країні рятує дітей вагою менше 500 грамів.

“На жаль, не всіх діточок вдається врятувати. Для нас це великі втрати. Ми переживаємо разом з батьками. В нашій роботі є і позитивні моменти. Коли ми бачимо, що цей крихітний малюк, який у нас поміщався на руці, через 2-3 роки прибігає до нас у відділення, розповідає вірші, танцює, для нас це велика радість”, – зі сльозами на очах розповідає Олена.

Більш детальніше дивіться у відео:

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: