Skip to content

Поки не звільнять Енергодар – Нікополь буде страждати: голова облради про біль Дніпропетровщини

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Лукашук про Нікополь

Нікополь та район – біль для всієї Дніпропетровщини. Окупанти майже щодня завдають ударів по мирним людям, які проживають на цій території. Про те, як наразі в багатостраждальному місті проживають люди в ефірі програми “Василіївський острів” розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, пише “Наше місто”.

Відстань через водосховище до Марганця, до деяких громад становить 7 км, місцями – 18.

“Коли ми кажемо про Нікопольський район, то слід розуміти, поки не буде звільнений Енергодар, обстріли продовжуватимуться. У відповідь стріляти чи атакувати ворога під прикриття атомної електростанції наші військові не будуть, щоб не наражати людей на техногенну катастрофу.

В Нікополі мешкало близько 120 тисяч людей. Сьогодні вже велика кількість з них виїхала – приблизно 70%. Багато людей, які наразі там залишаються, на ніч виїжджають в Покров чи сільські громади, а вдень повертаються. 

Якщо взяти статистику, то в Нікополі за час повномасштабного вторгнення було пошкоджено близько 500 багатоповерхівок. В приватному секторі – близько 1200 будинків або частково пошкоджені, або зруйновані”, – розповів Микола Лукашук.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: