Skip to content

У Дніпрі створять унікальний центр реабілітації для постраждалих під час війни

Новини Дніпра: Центр реабілітації постраждалих від війни

У Дніпрі найближчим часом буде створено унікальний реабілітаційний центр для тих, хто постраждав внаслідок бойових дій. Його створення заплановане в рамках проекту RECOVERY, який ініціювали Віктор та Олена Пінчуки, повідомляє “Наше місто”.

Проект сфокусується на декількох напрямках. Один із головних – створення національної мережі реабілітаційних центрів для людей, які отримали важкі поранення внаслідок бойових дій. Новітні центри будуть відкриті на базі медичних закладів у п’яти областях України. Один з них розташується у Дніпрі.

“Наша країна переживає важкі часи і дуже важливо, що підтримка медичного персоналу та пацієнтів залишається у пріоритеті», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Дніпровської міськради Андрій Бабський під час підписання меморандуму про співпрацю представників Фонду Віктора Пінчука з керівниками лікарні та міською владою. 

Центр у Дніпрі буде оснащено обладнанням і тренажерами за кращими світовими стандартами. Тут вже розпочато підготовку проекту з ремонту та реконструкції.

За словами лікарки Наталії Олександрівни, відділення на базі якого буде створено центр, вже працює два роки і надає допомогу пацієнтам з ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату. З початком повномасштабного вторгнення росії, кількість пацієнтів різко зросла.

В рамках проекту буде облаштовано новий реабілітаційний зал та створено 8 нових палат, де будуть впроваджені всі принципи інклюзивності для роботи з пацієнтами з інвалідністю, ампутантами.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: