Skip to content

“Схематоз” на 300 млн гривень: хто стоїть за будівництвом хмарочосу у центрі Дніпра

Новини Дніпра: Нарік, Дельмар

У квітні Верховна Рада підтримала закон про націоналізацію майна росіян та колаборантів. Але поряд із вже озвученими і «прийнятими в обіг» заводами путінських олігархів, «дочками» російських банків, заправками Медведчука є ще десятки мільярдів гривень, які вкрадені у держави. Наприклад, держбанк «пробачив» іпотеку у Дніпрі на 300 мільйонів забудовнику-сепаратисту з окупованого Криму. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на новий випуск програми “Бавовна”.

Фірма зрадника України Володимира Константинова, який у 2019 році став головою нелегітимного парламенту анексованого Криму на п’ять років,  ТОВ «Консоль ЛТД» разом із ТОВ «Люкс» позичили у державного «Укрексімбанку» 300 мільйонів гривень. Благополучно витратили їх на будівництво багатоповерхового комплексу у Дніпрі. Після цього «протягуванням» потрібного рішення в суді визнати договори з банком недійсними. І, відповідно, кредит не повертати, а будівлею користуються до сьогодні на власний розсуд.

Ще цікавіша історія з тим, хто ж користується вигодою від такого “схематозу”. У хмарочосі в центрі Дніпра по-господарськи розмістилися структури нікого іншого, як Олександра Петровського, відомого у Дніпрі мецената-авторитета Наріка. Наприклад, компанія «Бізнес-Центр «Люкс», бенефеціар у ній Петровський, а засновниця – мати його правої руки, Еміля Арутюняна.

Більш детальніше про те, як у держави вкрали 300 мільйнів гривень та кому це було вигідно, дивіться у відео:

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: