Skip to content

Незаконний перетин кордону та робота на окупанта: як міграційна служба шкодить інтересам України

Новини Дніпра: Як міграційна служба шкодить інтересам України

Отримати громадянство України — справжній квест, пройти який здатен не кожен, запевняють юристи. Основною перешкодою називають перепони, які чинить Державна міграційна служба. Київський адвокат Олексій Скорбач розповів журналістам, як працівники Державної міграційної служби України завдають шкоди інтересам власної країни, передає «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

 «У нас будь-яку процедуру можуть довести до 9 кола пекла. Тому що, власне, перше питання — скільки це громадянство розглядається. За законом повинно бути 2-5 місяців. В реальності, у мене є клієнти, які 3-5 років отримати не можуть, воно лежить в Офісі Президента на підписі. Міграційна служба дуже часто вигадує нові документи, хоча це заборонено. Наприклад, вони люблять просити довідку про те, що вас не притягували до відповідальності на батьківщині. Хоча для правової групи така довідка не передбачена. Вона передбачається, якщо ви йдете за указом президента. Але міграційна служба вимагає її від всіх», – повідомив адвокат. 

Наразі процедура додатково ускладнилася через розрив юридичних стосунків з країною-агресором після початку повномасштабного вторгнення.

За словами адвоката, навіть люди з анексованих та окупованих територій, яких фактично змусили отримати російські паспорти, не можуть повернути собі українське громадянство.

Олексій Скорбач вважає, що такі складнощі не допомагають безпеці країни, а лише стають ґрунтом для виникнення корупційних схем.

Тим часом СБУ викрила на схемах легалізації росіян заступника очільника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області. Клієнтами були громадяни росії та країн з підвищеною терористичною загрозою з Близького Сходу та Центральної Азії.

У Дніпрі ж ЗМІ пов’язують нового очільника міграційної служби з махінаціями щодо незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Деталі в сюжеті.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: