Skip to content

Брати Каснери, прикриваючись ракетним ударом, затіяли незаконне будівництво у центрі Дніпра

Михайло Чернов

Заброшка Каснерів розвалилася задовго до війни… Фото - травень 2021 р.

Сумнозвісні брати Каснери, які раніше понівечили місто незаконними будівлями, перевершили самих себе і вигадали, як заробити на руйнуваннях після ворожих ударів по Дніпру. Без жодних дозволів затіяли незаконне будівництво у самому центрі міста – на вул. Троїцькій. Але влада Дніпра вчасно припинила спробу “чорних забудовників” влаштувати незаконний “самобуд” на міській землі. Детальніше у розслідуванні сайту «Наше місто».

Житлові будинки та офісні будівлі у цій частині міста нещодавно постраждали від кількох ворожих обстрілів. І в той час, поки міські служби допомагають мешканцям постраждалих будинків відновити вибиті вікна та полагодити дахи, а свідомий бізнес сам упорядковує свої приміщення, Каснери та їх оточення вирішили використати спільну біду у своїх інтересах.

Передісторія така. Станом на кінець нульових років біля будівлі за адресою вул.Троїцька, 13 стояло приміщення-прибудова. Незабаром саму будівлю знесли, а прибудова залишилася – стояти і старіти. На місці знесеної будівлі звели нову офісну будівлю. А приміщення-прибудова, як і раніше, тихо руйнувалася. Її кілька разів перепродали, у результаті власниками прибудови-“заброшки” стали особи з оточення братів Каснерів (формальний власник з 2016 р. – хтось Добровольська С.В.)

Заброшка Каснерів розвалилася задовго до війни… Фото – травень 2021 р.
Заброшка Каснерів розвалилася задовго до війни… Фото - травень 2021 р.
…А одразу після прильотів “чорні забудовники” розпочали на її місці незаконне будівництво. Жовтень 2022 р.

До літа 2022 року на місці “приміщення” були руїни, сміття та мотлох. І ось, поки Україна веде боротьбу з окупантами, а Дніпро щосили допомагає військовим та переселенцям, “чорні забудовники” Каснери цинічно скористалися війною та ворожими обстрілами центру Дніпра, щоб… заробити. Для цього – видати свої руїни за наслідки ворожих ударів.

Руйнування та збитки, які ворожі обстріли завдали будинкам та квартирам дніпрян на вул. Троїцькій, детально фіксувала поліція. Як пояснюють фахівці, знайомі із ситуацією, правоохоронці відмовили людям Каснерів у тому, щоб визнати руїни “приміщення” біля будинку на вул. Троїцька, 13 наслідками ворожої атаки.

Однак “чорних забудовників” це не зупинило. За своєю недоброю традицією люди Каснерів пішли до суду.

Неймовірно, але факт: 22 вересня Бабушкінський районний суд з неймовірною оперативністю своєю ухвалою зобов’язав поліцію (!) прийняти заяву та внести до ЄРДР відомості, які мають підтвердити, що “заброшка” біля будинку на вул. Троїцька, 13 зруйнувався після “прильоту” ворожою ракети.

Скориставшись цим, люди з оточення Каснерів почали будівництво дома руїн своєї “заброшки” (під виглядом “відновлення зруйнованого”). Без будь-яких дозволів, оформлення землі тощо.

Заброшка Каснерів розвалилася задовго до війни… Фото - травень 2021 р.

“Ці роботи проводяться незаконно, має місце самовільне захоплення земельної ділянки”, – наголошує Анастасія Городенко, заступник директора з правових питань КП “Управління контролю за благоустроєм міста ДМР”.

Ділянка міської території, де почали гнати “самобудівництво”, є історичним ареалом (!), і забудова в такому місці вимагає окремих погоджень.

Підозрювальне будівництво оперативно зафіксувала Інспекція з благоустрою міської ради Дніпра. Як виявилося, лише за кілька днів на місці “заброшки” вже вигнали перший поверх “самобуду”. У результаті міські служби оперативно вжили заходів та зупинили незаконне будівництво.

“Брати Каснери – дуже винахідливі, і це вже не перше і навіть не десяте будівництво, яке вони ведуть без жодних дозволів, і як завжди ми їх упіймали на цьому, – зазначає керівник міської Інспекції з благоустрою Руслан Мороз. – Якщо буде прийнято рішення – проведемо демонтаж незаконної будови”

У ході наведення порядку навколо незаконного будівництва комунальники вивезли кілька самоскидів (!) будівельного сміття, яке горе-забудовники складали поряд зі своєю “заброшкою”.

До речі, за подібне незаконне будівництво передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність, підкреслює Анастасія Городенко.

Нагадаємо, “чорні забудовники” брати Каснери в минулі роки понівечили центр міста незаконними самобудами (наприклад – це скандальний хмарочос-“каракатиця” на вул.В.Великого,13Б) з якими ведуть жорстку та успішну боротьбу в судах різних рівнів міська влада.

А якийсь час тому спалахнув серйозний скандал: виявилося, що брати-забудовники могли купити лояльність голови одного із судів обласного рівня, подарувавши її родичам елітну квартиру.

Замість післямови

Міська влада Дніпра послідовно веде боротьбу з незаконною забудовою загалом і самоврядністю братів Каснерів зокрема, домагаючись впевнених перемог у судах. Однак цього разу цинізм “чорних забудовників” буквально зашкалює.

Немає сумнівів, що правоохоронці просто зобов’язані відреагувати на таке незаконне будівництво. Тим більше, що етична сторона питання шокує: у найскладніший для країни час “чорні забудовники” скористалися ворожим ударом по Дніпру, щоб під шумок незаконно побудувати новий “прибутковий будинок” і збагатитися на спільній біді

Автор Михайло Чернов. Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Війна, Кримінал, Новини Дніпра, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: