
Цінники в українських супермаркетах змінюють ледь не щодня. Здорожчання вартості палива, скорочення виробництва та збільшення цін на розхідні матеріали – все це дає в купі більшу ціну на звичні продукти. Так, останніми днями в Україні та Дніпрі подорожчали ковбасні вироби та сир, повідомляє “Наше місто” з посиланням на Мінфін.
Наприклад, твердий голландський сир, в середньому, у жовтні коштує 280 гривень за один кілограм і за два тижні він суттєво подорожчав – на 20 гривень. Та ж ситуація і з сирами виду “Гауда” та “Маасдам”.

Крім того, торговельні мережі почали піднімати ціни на ковбасу. В умовах війни ковбасні вироби мають попит в українців.
За 2 останніх тижня сирокопчена ковбаса подорожчала в деяких торговельних мережах аж на 40 гривень. Тепер вона коштує від 550 до 600 гривень за 1 кілограм. До прикладу, за упаковку у 375 г тепер доведеться заплатити 230 гривень.

Варено-копчена ковбаса салямі тепер коштує від 70,72 за упаковку 460 р. А за один кілограм такої ковбаси доведеться заплатити 179,69 гривні.
Кілограм “Докторської” тепер коштує 282 гривні, у вересні ціна була – 258 гривень за кілограм.
Читайте також: Все ближче до 100 грн за десяток: чому кури в Дніпрі несуть такі дорогі яйця і що буде далі.