Skip to content

Що робити, якщо зникне зв’язок: список програм, які працюють офлайн

Софія Танченко

Новини Дніпра: Що робити, коли зникне зв'язок

Через постійні обстріли з боку російських окупантів, цілком можлива ситуація, коли зникне мобільний зв’язок або інтернет. Проте не поспішайте панікувати. Адже є месенджери, якs працюють офлайн і завдяки їм ви зможете зв’язатися з рідними навіть за відсутності мережі.

Які месенджери працюють офлайн

Bridgefy

Для реєстрації потрібно хоч раз зайти із доступним інтернетом. Тому краще зробити це заздалегідь. Для початку спілкування необхідно завантажити програму та увімкнути Bluetooth на телефоні.
Програма доступна для Android та iOS, але з останнім бувають збої в роботі.

Briarplay

Щоб розпочати використання програми, введіть своє ім’я та встановіть пароль. Зверніть увагу: якщо ви забудете пароль або видалите програму, відновити доступ до облікового запису буде неможливо.

Щоб контактувати та додати контакт на відстані, вам буде доступне посилання контакту briar://. Його треба вставити в текстове поле нижче, натиснути “Продовжити” та назвати новий контакт.

Програма працює тільки на Android.

Як працюють такі месенджери

Смартфон може створити мережу без мобільного зв’язку та інтернету. Телефони з встановленими месенджерами знаходять такі ж телефони і надсилають повідомлення через Wi-Fi навіть без інтернету або Bluetooth, який може досягати 100 метрів.

Проте повідомлення можна надіслати й далі, якщо ними користується більша кількість людей. У цьому випадку пристрої утворюють свою мережу для подальшого обміну інформацією.

Як користуватись телефоном як рацією

За допомогою деяких програм можна використовувати телефон як рацію, проте це небезпечно. Оскільки будь хто може вас прослуховувати, якщо потрапить на ту ж саму частоту.

Програми для спілкування по телефону як рації:

  • Walkie Talkie
  • Voxer Walkie Talkie
  • Two Way: Walkie Talkie
  • Всі програми доступні для завантаження в Android та iOS.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: