Skip to content

Калюжі були червоними від крові: 15 років назад у Дніпрі сталася трагедія на Мандриківській

Річниця трагедії на Мандриківській - Наше Місто

13 жовтня 2007 року у Дніпрі з самого ранку йшов сильний дощ, який почав оплакувати загиблих від вибуху газу на Мандриківський, 127 ще задовго до того, як про трагедію дізналося все місто. В одну мить калюжі ставали червоними від крові поранених і жертв. У той страшний день загинуло 23 людини, 417 були визнані потерпілими. Рятувальники 7 днів розбирали завали вручну, поки не знайшли тіло останнього загиблого, повідомляє сайт «Наше місто».

Річниця трагедії на Мандриківській - Наше Місто

Офіційна інформація

За кілька місяців до трагедії мешканці будинку неодноразово скаржилися на запах газ у під’їзді та на погану роботу газових печей. Проте відповідні служби не зреагували на скарги і все скінчилося фатально.

Вибух пролунав рано вранці 13 жовтня 2007 року. Причиною стала пошкоджена високим тиском газова труба на 1 поверсі 3-го під’їзду.

Спочатку мешканці навіть не зрозуміли, що сталося. Усі були розгублені та не знали, що робити. Багато хто вибігав із квартир у спідній білизні.

Внаслідок вибуху третій під’їзд був повністю знищений. Загинули 23 особи, серед яких були й діти. 417 людей визнали потерпілими в трагедії.

Трагедію визнали надзвичайною ситуацією державного рівня.

Річниця трагедії на Мандриківській - Наше Місто

Імена загиблих внаслідок вибуху газу в будинку за адресою вулиця Мандриківської, 127:

Річниця трагедії на Мандриківській - Наше Місто

Світла пам’ять жертвам трагедії…

Категорія: Новини Дніпра, Райони Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: