Skip to content

Ефективна логістика та певна тактика: Геннадій Корбан про секрет успіху ЗСУ на Херсонщині

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Геннадій Корбан інтерв'ю

Керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан дав ексклюзивне інтерв’ю в етері марафону “Інформоборона” на телеканалі ДніпроTV. В ході бесіди він розповів, як вдалося досягти прориву та обвалу фронту ворога на півночі Херсонщини, пише «Наше місто».

Перш за все, за словами пана Корбана, це стало можливим завдяки неймовірним та злагодженим зусиллям Збройних Сил України.

«Я вважаю, що насамперед це зусилля ЗСУ, які взяли на озброєння певну тактику. Спочатку вони тривалий час руйнували боєздатність російських військ на правобережжі Дніпра, саме Херсонської області. Ми бачили, що протягом кількох місяців було розбито численні склади з боєприпасами, були влучання по командним пунктам окупантів. Фактично війська росії, які були там, були деморалізовані. У якийсь момент вони були відсічені від шляхів постачання та шляхів доставки, відповідно, продовольства, озброєнь тощо. Фактично це була війна на виснаження, точніше – тактика на виснаження. І це дало свій результат.

Тому насамперед це заслуга, безумовно, ЗСУ у цьому питанні, бо вони знайшли правильний момент для того, щоб розпочати контрнаступ, коли побачили, що російські окупанти вже фактично деморалізовані, коли вони залишились без постачання, без продовольства, без боєприпасів. І відповідно – пішли вперед, і фронт окупантів обвалився. Різко обвалився, дуже сильно провалився. Це перша і найголовніша причина, я наголошую тут на зусиллях ЗСУ, безумовно.

Друге – це, звичайно, дії влади Дніпропетровської області – як губернатора, так і голови ВЦА Кривого Рогу Вілкула, так і Дніпра, які спільними зусиллями забезпечували всіх військовослужбовців, які вели цю наступальну операцію з Дніпропетровської області, і фактично все постачання, вся логістика , забезпечення – все було зроблено за підтримки влади Дніпропетровської області, Дніпра та Кривого Рогу. Тому ці два фактори дали в сукупності такий успіх, який ми спостерігали минулого тижня», – розповів Геннадій Корбан.

Повну версію інтерв’ю дивіться далі:

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: