Фахівці Дніпропетровського ОЦКПГ МОЗ досліджували якість питної води на Дніпропетровщині, щоб визначити, наскільки вона безпечна. У період з 16 по 22 вересня в області дослідили 198 проб питної води на мікробіологічні та фізико-хімічні показники. Про результати відзвітували на своєму офіційному сайті, повідомляє сайт «Наше місто»
Так, за мікробіологічними показниками всі проби води відповідали нормам.
Відхилення виявили лише за фізико-хімічними показниками – забарвленість, каламутність, смак та присмак. Фахівці зазначають, деякі показники залишаються постійними протягом багатьох років. Це пов’язано здебільшого з природними умовами та діючою технологією водопідготовки.
У Дніпропетровському ОЦКПГ МОЗ рекомендують дніпрянам вживати лише кип’ячену або питну доочищену фасовану воду.
Результати дослідження питної води у Дніпропетровській області:
Дніпровський район – відхилення за показниками смаку, присмаку, забарвленості, каламутності.