Skip to content

У Дніпрі презентували унікальне пиво

У Дніпрі презентували унікальне пиво

MOVA – крафтова пивоварня, з власною філософією та унікальним підходом до виробництва пива. Для цієї команди людей, пиво – це не просто алкогольний напій. Це спосіб покращити та поглибити комунікацію між людьми. Нещодавно пивовари MOVA розробили унікальний рецепт фірмового дніпровського пива. Чим саме цікава ця пивоварня, та як пройшла презентація пива Дніпра – читайте у репортажі «Наше місто».

MOVA – крафтова пивоварня, у Дніпрі,  з власною філософією та унікальним підходом до виробництва пива. Для цієї команди людей, пиво – це не просто алкогольний напій. Для них пиво – спосіб покращити та поглибити комунікацію між людьми. Адже саме цей пінний напій завжди зближував та обєднував людей,  незважаючи на будь-які протиріччя між ними.  Щодня MOVA варить десятки впізнаваних сортів і налагоджує зв’язки між сотнями людей. Тому що пиво — універсальний спосіб знайти спільну мову будь-де і будь-коли. Треба лише підібрати вірний сорт.

«Зараз ми маємо десять постійних сортів, серед них навіть безалкогольний сорт. А взагалі пива типу лагера, пілснера, це чешский напрямок чи стаутів, тайпі, це британський напрямок. Намагаємось відтворити у Дніпрі пиво різних епох, різних географічних для того, щоб дати дніпрянам більше смаку та історії пивоваріння на планеті», – розповів головний пивовар пивоварні “MOVA” Богдан Точка.

Керуючись власною філософією та  ідеєю зближення, команда MOVA вирішила створити особливе місце для щирого спілкування. В 2022 році на базі власної пивоварні відкрився «Пивний Простір» — локація свободи і відкритості. Це – ресторан, бар, та просто місто відпочинку, де можна підслухати історії про пивоварню, дізнатися більше про пивну культуру, зав’язати цікаві знайомства або знайти нові враження.

Саме тут відбулась презентація особливого подарунку дніпрянам та гостям міста – унікального пива Дніпра, що була приурочена до дня міста.

Для того, щоб віднайти унікальний смак,  пивовари разом з істориками міста провели величезну дослідницьку роботу. Вони визначили, яким було пиво в нашому місті протягом трьох історичних епох. Смаки пінного в імперському Катеринославі, радянському Дніпропетровську та сучасному Дніпрі були заново винайдені пивоварами Мови, з урахуванням технологій того часу і наших регіональних особливостей. З цих трьох унікальних смаків, методом сліпого голосування, дніпряни обрали для себе смак свого пива.

Розробкою дизайна займався головний художник Дніпра – Сергій Білий разом з командою dnipro.design.

Після презентації  в Пивному Просторі відкрився музей пивоваріння, який розповідає про історію цього напою в нашому регіоні, починаючи з імперських часів. Тому відтепер у кожного поціновувача пива в Дніпрі є унікальна можливість – скуштувавши келих прохолодного пінного, дізнатись про історію та еволюцію пивоваріння в Дніпрі. 

Завітайте в Пивний Простір. Ви зможете долучитись до унікальної пивної культури, скуштувати смачного та якісного пива та дізнатись для себе багато нового. Простір відкритий кожен день з 11-ї ранку до десятої вечора за адресою: проспект Праці, 8

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: