Skip to content

Шукають спосіб здатися в полон: росіяни на півдні затиснуті між ЗСУ і правим берегом

Ксенія Куземко

Шукають спосіб здатися в полон: росіяни на півдні затиснуті між ЗСУ і правим берегом

Російські підрозділи на півдні затиснуті між силами оборони України та правим берегом, деякі командири окупантів намагають вийти на зв’язок із представниками ЗСУ, щоб скласти зброю і здатися в полон. Про це 19 вересня в етері телемарафону повідомила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк, передає кореспондент «Наше місто».

“Вогневий контроль, який ми тримаємо над переправами і транспортними артеріями через Дніпро, змушує їх зрозуміти, що вони затиснуті між силами оборони та правим берегом — підрозділи, які в цій частині Херсонщини перебувають. Тому їм запропоновано вихід у вигляді переходу під егіду міжнародного гуманітарного права або повертатися додому, але треба зрозуміти як”, – пояснила Гуменюк.

Вона додала, що командири російських окупантів намагаються здатись у полон та скласти зброю, проте такі заявки ретельно перевіряють, оскільки загарбники можуть вдатись до провокацій. Гуменюк наголосила, що росіяни деморалізовані та не бачать для себе перспектив на правому березі Дніпра.

Нагадаємо, війна в Україні триває понад 200 днів. За цей час величезна кількість населених пунктів на сході та півночі України опинилась в окупації. Відомий український астролог Макс Гордєєв розповів, коли ЗСУ зможе повністю звільнити схід від окупантів.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: