Skip to content

Коломойського через суд позбавили права встановлювати свої правила в аеропорту Дніпра

Коломойського через суд позбавили права встановлювати свої правила в аеропорту Дніпра

Сьогодні, 16 вересня, Дніпропетровський окружний адміністративний суд задовільнив позов міської ради Дніпра в інтересах всіх мешканців міста і області та скасував сертифікат експлуатанта – ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ». Таким чином, оліхарха Ігоря Коломойського офіційно позбавили права встановлювати свої правила в аеропорту Дніпра, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на юриста Олену Доненко.

«Після набрання рішенням законної сили – новий, прозорий та відкритий конкурс під пильним контролем держави. Та відновлення мобільності мешканців величезного регіону в центрі країни.

Наш аеропорт повинен назавжди позбутися статусу «аеропорту підльоту» та стати міжнародним не лише за назвою. А особисто я сподіваюся, що одним з перших рейсів буде політ до українського Криму!

Дякую керівництву міста за довіру і можливість реалізації надважливої ідеї», – написала вона.

Цю інформацію підтвердив мер Дніпра Борис Філатов.

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року міська рада Дніпра подала позов до суду на користь громади з вимогою «розблокувати небо над містом». Справа стосується скасування сертифікату експлуатанта аеродрому Дніпро, виданого безстроково компанії одіозного олігарха Ігоря Коломойського.

Простими словами, експлуатант — організація, яка, крім права з обслуговування аеродромного комплексу (згідно із законом, він може перебувати лише у власності держави), може блокувати захід у Дніпро інших авіаперевізників. Таким чином, повністю вбивається конкуренція та можливість зниження ціни на польоти за рахунок неї.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: