Skip to content

У Дніпрі понад 20 тисяч людей 3 доби без води: що трапилось

Ксенія Куземко

У Дніпрі понад 20 тисяч людей 3 доби без води: що трапилось

У Дніпрі 13 вересня на ж/м Північний, ж/м Південий та у селищі Шевченко зламався насос фільтрувальної станції. Понад 20 тисяч мешканців залишились без води. Фахівець з питань благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Антон Андрієнко прокоментував ситуацію, повідомляє кореспондент «Наше місто».

«Мережі та комунікації на ж/м Північний, ж/м Південий, селище Шевченко у місті Дніпро, належать Регіональній філії “Придніпровська залізниця”. Неодноразово, починаючи з 2015 року Дніпровська міська рада зверталась до Укрзалізниці з проханням передати всі мережі на баланс міста, оскільки  “Придніпровська залізниця” їх не обслуговувала та не тримала в належному стані за браком коштів. Натомість керівництво Філії неодноразово підіймало вартість тарифу на воду для мешканців, змушуючи міську владу компенсувати різницю в ціні. Таким чином виходило, що жителі цих житлових масивів повинні були сплачувати за комерційним тарифом, в той же час якість води була технічною, а не питтєвою», – розповів Андрієнко.

13 вересня 2022 року зламався останній насос фільтрувальної станції, який належить Придніпровській залізниці, тобто повністю вийшла з ладу фільтрувальна станція. Більше 20 тисяч мешканців залишились без води, лише тільки з тієї причини, що “Придніпровська залізниця” не обслуговує свої мережі та комунікації.

«Міська влада не може здійснити ремонт, оскільки фільтрувално-насосна станція перебуває у власності УЗ, крім того, діють обмеження щодо фінансування викладені в останніх редакціях Постанови КМУ №590 від 09.06.2021 року», – йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, близько опівночі водопостачання має бути відновлено.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: