Skip to content

Сьогодні річниця теракту у Дніпрі, в якому загинула Дар’я Гречищева: як триває слідство

Новини Дніпра: Дар'я Гречищева, річниця загибелі - Наше Місто

15 вересня 2021 року у Дніпрі на пр. Б. Хмельницького вибухнув автомобіль, у якому загинули прес-секретар ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Дар’я Гречищева та інструктор з тактичної медицини та мінної безпеки Олексій Кавлак. Практично від початку слідства справу було передано СБУ, де її класифікували як теракт. За фактом події було внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.258 (терористичний акт) ККУ. Журналісти сайту «Наше місто» зв’язалися з прес-службою СБУ на Дніпропетровщині, щоб дізнатися, як триває слідство.

 «У справі було призначено багато експертиз, деякі з них ще проводяться. Без отримання результатів цих експертиз ми не можемо робити жодних висновків. Слідство продовжується, незважаючи на повномасштабну війну в Україні», – розповіли нам у прес-службі.

Новини Дніпра: Дар'я Гречищева, річниця загибелі - Наше Місто

Раніше, у вересні 2021 року в СБУ заявляли, що розглядають дві основні версії події – професійна діяльність загиблих або «неприязні стосунки з певним колом осіб».

Загиблі мали активну громадянську позицію. Вони були волонтерами, інструкторами-парамедиками та займалися досить активною діяльністю. Неодноразово перебували у зоні ООС.

Новини Дніпра: Дар'я Гречищева, річниця загибелі - Наше Місто

Даша була надзвичайно світлою людиною та справжнім професіоналом своєї справи. Її любила вся журналістська спільнота міста. Для сотень людей смерть Дарії стала особистим горем.

Дарія Гречіщева народилася 13 жовтня 1985 року. Закінчила Національний гірничий університет та Національний університет цивільного захисту України. Працювала начальницею відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Дніпропетровській області з 2015 року, до цього — на посаді спеціаліста сектору пропаганди та зв’язку з громадськістю та головного спеціаліста сектору зв’язку зі ЗМІ та громадськістю. Була волонтеркою Червоного Хреста.

Олексій Кавлак із позивним «Змій» народився 1977 року в Києві. Мав юридичну освіту, а також кваліфікацію рятувальника. До подій на Майдані займався бізнесом. З початком війни в Україні почав викладати домомедичну допомогу в Навчальному центрі. Надалі навчав військових надання домедичної допомоги у різних підрозділах. Також був старшим інструктором ГО «Український легіон», який багато разів виїжджав для проведення тренінгів на передову.

Новини Дніпра: Дар'я Гречищева, річниця загибелі - Наше Місто

Заснував проект Aid Brothers та був співорганізатором проекту «Нащадки Вільних». Останній рік Олексій активно працював у Дніпрі та реалізував проекти разом із ДСНС.

Світла пам’ять прекрасним людям.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: