Skip to content

Більше ніж 400 люків з початку року викрали вандали у Дніпрі

У Дніпрі з початку року вандали викрали понад чотири сотні люків. Усі випадки зафіксувала інспекція з питань благоустрою ДМР. Вона щоденно перевіряє комунальні колодязі на наявність кришок. 

«Колодязі не завжди належать лише комунальним підприємствам — можуть і приватним. Тож якщо ми знаходимо відкриті люки, інспектори розшукують власника та виписують припис, згідно з яким він має у визначений термін закрити колодязь, аби не сталась надзвичайна ситуація. Якщо у ці строки не вирішують питання, то на підприємство чекає штраф від 800 до 1700 грн. Але зазначу, що підприємства на території Дніпра відповідально до цього ставляться і швидко все виправляють», — зазначив начальник інспекції з питань благоустрою ДМР Руслан Мороз. 

З початку 2022 року інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради видала 382 приписи та склала один адміністративний протокол щодо необхідності обов’язкового накриття оглядових колодязів кришками. У свою чергу поліція Дніпра розшукує вандалів, які крадуть люки. 

«Найголовніше у разі розкрадання комунальних конструкцій Дніпра — залучення громадськості, оскільки патрульна поліція може виконати свою роботу ефективно тоді, коли люди повідомляють оперативно про такі крадіжки. Нагадуємо: бачите подібний випадок, телефонуйте на 102, повідомте прикмети цієї людини і бажано зробити фото або відео — наші патрульні по гарячих слідах зможуть упіймати вандалів», — зазначила інспекторка пресслужби Управління патрульної поліції Дніпропетровської області Людмила Копиленко.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: