Skip to content

Вранці писав мамі, що все добре: на війні загинув 21-річний Герой-залізничник з Дніпра

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Загинув Зеленський Сергій Сергійович

Жорстока війна, яка триває в Україні, продовжує забирати життя найкращих представників нації. Складно знайти родину, яку б не торкнулась війна. Наші сусіди, брати, сестри, батьки, чоловіки та дружини відправились захищати рідну землю від російської навали. На фронт пішов і 21-річний Микита Жеребцов. Під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Дементіївка, хлопець загинув. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Укрзалізницю.

Микита Жеребцов працював помічником машиніста електровоза локомотивного депо Нижньодніпровськ-Вузол регіональної філії «Придніпровська залізниця». Хлопець виріс у залізничній родині. Закінчив Дніпровський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Потім вступив до Дніпровського професійного залізничного ліцею.

У депо пропрацював трохи менше року й був призваний на строкову службу до Національної гвардії України. У жовтні 2021 року уклав контракт.

Підрозділ Нацгвардії, де служив Микита, базувався поблизу села Благодатне Волноваського району на Донеччині. Тут 24 лютого він прийняв перший бій з ворогом.

Наприкінці липня підрозділ перекинули на Харківський напрямок, де активно готувалися до наступу. 30 серпня поблизу населеного пункту Дементіївка Микита загинув, виконуючи бойове завдання. У цей день ранком він написав матері, що в нього все добре…

Героя-залізничника поховали з військовими почестями на алеї слави Краснопільського цвинтаря Дніпра.

У Микити залишились батьки та молодший 12-річний брат Сашко.

Редакція сайту «Наше місто» висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого Героя…Немає в світі слів, щоб передати нашу безмежну вдячність за все, що зробив для країни та для кожного з нас Микита…Навіки в строю!

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: