Традиційні сирники – чудовий варіант страви для сніданку. Ніжні та запашні сирники гарантовано зроблять початок дня кращим. Готувати їх дуже просто. Спробуйте рецепт від журналістів сайту «Наше місто».
Складові
- 400 г сир (9% жирності)
- 1 яйце
- 3 ст. л. борошна (і додатково для паніровки)
- 3 ст. л. цукру
- 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
- 1 щіпка солі
- 10 г ванільного цукру
Сир (400 г) перекладіть у невелику скляну або пластикову миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, та 10 г ванільного цукру. Сир для сирників можна використовувати як базарний, так і магазинний. Головне, щоб він був не кислим і не дуже вологим. Якщо використовуєте магазинний сир, беріть сир у м’яких поліетиленових пакетах.
Після того, як ви покладете всі інгредієнти в миску, перемішайте до отримання однорідної маси. До отриманої суміші сиру додайте 3 ст. л. пшеничного борошна.
Змочіть руки невеликою кількістю олії і скатайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Плюсніть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
Запаніруйте сирники в муці, щоб вони не втратили форму і засмажилися до апетитної скоринки.
Розігрійте антипригарну пательню з 3-4 ст. л. олії на середньому вогні. Сковорідка для сирників має добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при жарці, так у вас вийде ідеальне прожарювання. Слідкуйте, щоб сирники не пригоріли.
Насолоджуйтесь ідеальними сирниками!