Skip to content

В Україні підвищать пенсії: кому і коли чекати надбавки

Ксенія Куземко

1 жовтня 2022 року в Україні заплановано підвищення пенсій для громадян, які досягли віку 70 років. Про це розповіла міністр соцполітики Оксана Жолнович, повідомляє кореспондент «Наше місто».

Зокрема, збільшення становитиме 300 грн, раніше пенсії також збільшили і для тих, хто досяг 75-річчя. При цьому підвищення для одержувачів виплат віком від 70 до 75 років може бути найбільш масштабним через велику кількість пенсіонерів цієї групи.

“З 1 жовтня урядову програму підтримки пенсіонерів поважного віку буде розширено на категорію 70+. Пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають доплати до своєї пенсії у розмірі 300 гривень. Таким чином, для цієї категорії населення, за наявності у людини повного страхового стажу, мінімальна пенсія становитиме 3000 гривень”, – пояснила вона.

Нагадаємо, зараз багато іноземців за кордоном знають про наш застосунок “Дія”, тому нерідко приймають в українців цифрові документи. Тепер це можна буде робити ще простіше, адже необхідні документи можна перекласти англійською і показати їх у різних життєвих ситуаціях за кордоном.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: