Skip to content

Смерть, розруха та злидні – ось що принесли нам окупанти

Михайло Чернов

Смерть, розруха та злидні - ось що принесли нам окупанти

Смерть і руйнування – ось яке “визволення” принесли окупанти. Розруха, безправ’я під дулом автомата, злидні і занепад. – ось що таке “русский мир”. А їхні “референдуми” – спроба відірвати українські території від України та позбавити майбутнього.

Так відбувається скрізь, куди вони приходять із війною. Придністров*я, яке ще на початку 90-х за сприяння військового контингенту рф відірвали від Молдови , український Крим, Донецька та Луганська області після 2014-15 років. Тепер – Херсонська, Запорізька та Харківська області України.

Путін і його посіпаки нахабно брешуть, що вони “звільняють” людей. Насправді – позбавляють життя, рідного дому, батьківщини, майбутнього.

Люди спокійно жили і працювали на своїй землі. Ростили дітей, допомагали батькам, будували майбутнє. Після приходу окупантів на багатій українській землі люди живуть у злиднях. Аграрії, які вміють працювати на землі, не бачать сенсу вирощувати врожай – адже окупанти просто відберуть те, що створили люди.

Так завжди за російської окупації. В Абхазії, Північній Осетії. В Криму, Донецькій та Луганській областях України. Підприємства, бізнес спочатку захоплюють бандити, а потім прибирають до рук росіяни або їх посіпаки. Саме так відбувається із крадіжкою українського збіжжя, яке агресори відбирають і продають за кордон. Ресурси, продовольство і все, чим багатий наш край, вони будуть відбирати та везти до Росії, залишаючи людей голодувати.Підкидаючи жалюгідні подачки пенсіонерам, переважно тим, хто отримає паспорт країни-агресора.

Під владою окупантів немає роботи, немає грошей, немає медицини та ліків, немає перспектив і самого життя. Людям треба виїжджати, щоб вижити. А це – приниження та перевірки на блок-постах, загроза викрадення та смерті у таборах для “фільтрації”. У Росії, куди вони дозволяють виїхати – диктатура, перевірки силовиків на кожному кроці, ФСБшники, які стежать за кожним.

У таку ж безвихідь і темряву окупанти хочуть затягнути нас, встановити людоїдські порядки на захоплених землях. Вони вже принесли беззаконня та насильство, викрадення, тортури та здирство. А тепер хочуть відірвати наші землі від України, перетворити їх на чергові безглузді “республіки”, полишити на животіння. Так вони роблять усюди, куди прийшли з війною.

Зараз окупанти призначають на пости своїх посіпак. Людей без чесного імені, розуму та совісті та навіть мінімального досвіду роботи для людей. За такою схемою ворог діє завжди. Спочатку вони зі зброєю та захоплюють чужу землю. Потім – створюють липові “республіки” та саджають бандитів і просто зрадників “керувати”. А слідом – ставлять своїх людей.

І зараз один за одним у керівні крісла сідають вихідці з росії. Вони їдуть робити кар’єри та грабувати “колонію.” Окупаційну адміністрацію Харківщини очолив екс-мер російського Краснодара, який нещодавно звільнився. На окуповані землі їдуть депутати російської думи, губернатори, силовики. Топ-чиновник і наближений путіна Кирієнко зачастив на Донбас – приміряє звання “віце-короля України”.

Навіть дрібні чиновники з Росії отримують великі гроші за “роботу” на окупованих землях. Окупанти везуть сюди навіть вчителів та комунальників. яким платять набагато більше, ніж місцевим фахівцям. Вихідці з Росії стануть привілейованим класом, а українців роблять людьми другого гатунку.

Наша земля, Україна, для окупантів – місце для пограбування, віджиму власності, заробітку, побудови кар’єри. На людей зі “звільнених” територій їм начхати. А “референдуми”, які хочуть провести засланці з “єдиної Росії” та колаборанти – спосіб загарбати українську землю, використавши самих українців. Прив’язати до Росії та позбавити майбутнього.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: