Skip to content

Наближені до криміналітету податківці з Дніпра хотіли «пригріти» 200 бюджетних мільйонів

Новини Дніпра: Податкова Дніпропетровської області, 240 млн

Служба безпеки України викрила на Дніпропетровщині співробітників Головного управління податкової служби, які під час повномасштабного вторгнення російської федерації намагалися привласнити більше 200 мільйонів бюджетних коштів. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Дніпро Оперативний.

Так, кілька чиновників привласнювали активи українських компаній через втручання в електронну систему податкової служби, після чого передавали їх підконтрольним фірмам. Для цього вони за допомогою підроблених документів отримували електронні підписи керівників підприємств із тимчасово окупованих районів Херсонської, Запорізької, Донецької та Харківської областей.

Гроші зловмисники виводили здійснюючи безтоварні операції, для чого вони залучили представників комерційних структур із Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Черкаської областей.

Як нам стало відомо з власних джерел, фігуранти є наближеними до угруповання відомого кримінального авторитету в Дніпрі — Олександра Петровського. Наразі їх затримали, вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Під час обшуку правоохоронці вилучили речові докази про причетність зазначених осіб до злочину.

Категорія: Важливо, Війна, Кримінал, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: