Skip to content

Відчайдушно та послідовно: культурний фронт у Дніпрі забезпечує потужну допомогу армії

Новини Дніпра: Культурний фронт - потужна допомога армії

Війна змінила життя всіх українців. Багато хто виїхав з країни у пошуках безпечного місця. А хтось навпаки, лишився і почав волонтерити. У Дніпрі волонтерський рух розвинений чи не найсильніше. Завдяки підтримці мера Бориса Філатова «Культурна столиця» кардинально змінила свій формат роботи і спрямувала всі сили на допомогу переселенцям, сформувавши мережу шелтерів у нашому місті, передає «Наше місто».

Згодом КУСТ почав діяти у русі мистецько-культурного напрямку, з допомогою якого вдається збирати кошти на допомогу військовим.

Так, серія благодійних концертів у рамках спільної програми «БезВіз Festival» у метро на станції “Вокзальна” дала змогу придбати карету швидкої допомоги для 128-ї Окремої бригади ТрО та відкрити збір на карету для 93-ї бригади ОК “Схід” – наразі збір триває.

Благодійний концерт в рамках туру «На Часі» гурту Probass, які стали авторами легендарного треку “Доброго Вечора, Ми з України!”, ініціював збір коштів на ліки для Штабу Оперативної Допомоги КУСТ.

Проєк #ART_наступ під час благодійних арттолок і мистецьких вернісажів картин та витворів декоративно-прикладного мистецтва, зібрав більше 700 000 на потреби військових для БО БФ “Фонд Оборони Країни”.

А креативна Благодійна художня виставка “Неприйняття”, де кожен мав можливість «вбити путіна», зібрала близько 100 000 гривень для потреб ЗСУ, а саме на придбання коптера і тепловізора для 44-ої окремої бригади.

“Міська рада зараз не може фінансувати такі заходи. Оскільки кошти зараз направлені на допомогу армії та переселенцям. Тому ми дуже вдячні нашим друзям, меценатам, меру Борису Філатову, голові штабу ТРО Геннадію Корбану, за допомогу. Завдяки такій підтримці ми можемо організовувати культурні заходи і тим самим збирати донати на потреби ЗСУ”, – сказав в ефірі “Інформоборона” на телеканалі ДніпроTV Григорій Гельфер.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: