Вживання пива багатьом здається невинною звичкою. Люди вважають, що стакан цього малоалкогольного напою щодня погоди не робить. Але лікарі попереджають, що це далеко не так, повідомляє сайт «Наше Місто».
«Пиво – напій, що викликає поступове звикання. Щоденне вживання пива навіть у невеликих дозах – привід насторожитися», – говорить лікар-гастроентеролог Володимир Неронов.
Медик зауважив, що людина, яка дозволяє собі пити пиво на регулярній основі, організм згодом може вимагати все більшої кількості алкоголю. Ризик розвитку алкоголізму в таких умовах виникає цілком реальний та вагомий, наголосив Неронов.
Також медиком було названо найбільшу небезпеку щоденного прийому невеликих доз пива – це виникнення цирозу печінки.
«При надмірному та тривалому вживанні пива порушується метаболізм та робота печінки, що може призвести до цирозу органу».
Лікар нагадав, що до виникнення цирозу печінка проходить низка неблагополучних змін та стадій, які людина може не помічати через відсутність болю та неочевидних для неї симптомів. Фахівець повідомив, що зовнішніми ознаками проблем з печінкою можуть бути проблеми зі шкірою у вигляді пігментних плям, що з’являються, і різних новоутворень.