Skip to content

Заощаджуємо: переваги електроопалення на прикладі ОСББ у Дніпрі

Заощаджуємо: переваги електроопалення на прикладі ОСББ у Дніпрі

Торік в одному із будинків ОСББ Дніпра мешканці встановили електричну систему опалення, бо вирішили відмовитись від централізованої.

«Цей будинок вже декілька років показує успішні результати. Вони неодноразово брали участь у різних проєктах для ОСББ. Торік співвласники вирішили встановити електричну систему опалення, адже у порівнянні з газовим опаленням це дешевше. І цієї зими вони протестували цю систему — ніяких нарікань у мешканців немає. Крім цього, ця система завдяки спеціальним датчикам допомагає економити. Наприклад, якщо вночі вам не потрібне опалення на кухні, то система зменшить там подання опалення», — зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. 

Заощаджуємо: переваги електроопалення на прикладі ОСББ у Дніпрі

Обовʼязкова умова встановлення подібних систем — оновлені центральні електромережі у будинку, аби не було перенапруження. І саме ремонт чи заміну електромереж можна виконати за умови програми співфінансування: 75% коштів надасть місто, а вже 25% виділяють мешканці.

Заощаджуємо: переваги електроопалення на прикладі ОСББ у Дніпрі

Голова ОСББ Олексій Косоногов також додав: «Головна перевага, яку ми помітили за цей опалювальний сезон, — ціна у платіжках. Два роки тому на двокімнатну квартиру ми платили десь 5,5 тис. грн, а зараз за електроопалення, а також ще гарячу воду, — до 2 тис. грн. Щодо кошторису робіт, то за перехід на електроопалення витрати були з двох частин: заміна стояків на один підʼїзд склала приблизно 40 тис. грн і перехід окремої частини коштував до 20 тис. грн. Стояки ми замінили коштом ОСББ. Крім цього, завдяки програмі співфінансування торік замінили дах на суму приблизно 1 млн грн».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: