Skip to content

«Незламні»: БФ «ТАПС» запускає проєкт психологічної реабілітації свідків війни росії проти України

«Незламні»: БФ «ТАПС» запускає проєкт психологічної реабілітації свідків війни росії проти України

Благодійний фонд «ТАПС» отримав позаконкурсне фінансування від міжнародного фонду «Відродження» на реалізацію великого проєкту психологічної реабілітації свідків війни росії проти України «Незламні».

За словами керівниці БФ «ТАПС» Юлії Дмитрової, проєкт спрямований передусім на профілактику психологічного здоров’я свідків війни: родин загиблих, сімей чинних військовослужбовців, волонтерів.

«У рамках проєкту серед іншого розробимо декілька методичних посібників, що стануть корисними для близьких, які чекають своїх рідних з війни, а також для працівників галузі соціального захисту, які щодня працюють із родинами загиблих. Соціальні працівники теж повинні розуміти і знати, як правильно спілкуватися з такими сім’ями, щоб зайвий раз не ранити їх, а також як самостійно справлятися з тим, що вони пропускають через себе. Це, як ніколи, є актуальним для усіх нас, коли живемо у новій реальності війни», — сказала Юлія Дмитрова.

Окрім випуску методичних рекомендацій, для людей, які працюють із родинами загиблих, тими, хто повернувся з війни, та й загалом переживає горе війни вже понад вісім років, буде ще й багато офлайн- та онлайн-консультацій, зокрема й індивідуальних із психологами, групові заняття з волонтерами тощо.

«Такі консультації розподілимо на різні групи. Наприклад, для військовослужбовців та їхніх родин, сімей загиблих, волонтерів. Саме волонтери вже стали такою кастою, яка докладає багато зусиль для нашої перемоги. Однак, вони теж мають так зване професійне вигорання. Тому ми запланували низку заходів і для підтримки волонтерів. Загалом з психологічної точки зору чим раніше ми почнемо працювати з травмою війни, тим здоровішими будуть наші рідні та близькі, які правильно будуватимуть зв’язки з суспільством. Словом, не травма буде поширюватися, а психологічне здоров’я, впевненість людини. Це і є мета нашого масштабного проєкту», — підкреслила головна психологиня ГО «ТАПС-Україна» Олена Шилова.

«Незламні»: БФ «ТАПС» запускає проєкт психологічної реабілітації свідків війни росії проти України

Для учасників проєкту розроблять анкети-заявки, за якими і формуватимуться групи для згаданої роботи онлайн чи офлайн.

«Також у рамках проєкту плануємо один великий виїзд волонтерів для їхнього психологічного розвантаження за участю психологів. Проєкт триватиме п’ять місяців, заходи якого висвітлюватимемо», — додала Юлія Дмитрова.  

Детальніше про ГО «ТАПС-Україна» та БФ «ТАПС»

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проєкту «Незламні». Матеріал відображає позицію авторів і необов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: