Skip to content

Кривий Ріг, Нікополь і далі вздовж Дніпра: Олег Жданов про погрози ворога повторити 24 лютого

Жданов про погрози ворога повторити 24 лютого - Наше Місто

Військовий експерт Олег Жданов, коментуючи заяви російських загарбників з погрозами повторити «24 лютого», заявив, що на сьогодні у російських військ немає сил і засобів, щоб відтворити такий масштабний наступ на Україну. Проте окупанти намагатимуться створити таку ілюзію, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на 1+1.

Водночас головний удар та найбоєздатніше угруповання військ Росія зосередила на Криворізькому напрямку.

“На мій погляд, немає таких сил і засобів (у російської армії – ред.), щоб відтворити 24 лютого. Але вони будуть намагатися створити ілюзію повномасштабного наступу”, – сказав експерт.

“Головний удар, скоріш за все, і саме таке боєздатне угруповання військ вони зосередили на Криворізькому напрямку. Там зібрані повітряно-десантні частини. Там зібрана частина військ, які прибули з Росії, з Криму через Кримський міст. Вони трішки зменшили, але залишили перевагу на Донецькому напрямку і сьогодні це – найгарячіша точка: Піски, Авдіївка, Бахмут”, – поінформував Жданов.

За його словами, водночас є ризик, що війська загарбників вдарять одразу з двох боків на Харківському напрямку.

“Харківський напрямок – там у них є 144-та танкова дивізія, вона в другому ешелоні стоїть як резерв. Ну, і якщо повірити британській розвідці, то вони говорять, що командування російське може розгорнути на 180 градусів угруповання військ, яке вони створили в районі Ізюма, і через Балаклію піти на Харків, і вдарити з двох боків”, – розповів військовий експерт.

Він також повідомив, що російські війська можуть піти навіть не на Кривий Ріг, а на Нікополь і далі вздовж Дніпра.

“Що ми маємо з аналізу? Харківський напрямок – удар з двох сторін: від Балаклії і від кордону; Донецький напрямок – спроба удару на Піски, Авдіївка, Бахмут і південний напрямок – або на Кривий Ріг, або на Миколаїв. Сьогодні там висловлювалися, що навіть не на Кривий Ріг, а підуть на Нікополь і далі вздовж Дніпра”, – сказав Жданов.

Водночас він запевнив, що сил в окупантів недостатньо для таких масштабних дій.

“Тому я думаю, що це буде імітація, як розвідка боєм: завдання малої групи людей – виявити всі вогневі точки противника і змусити відкрити вогонь зі всіх засобів. Тим самим вони будуть провокувати нас на масштабний опір, а потім, коли в них будуть закінчуватися сили, вони запропонують нам перемовини”, – прогнозує експерт.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: