Skip to content

Потрібно допомогти бізнесу, бо він захлинається: Борис Філатов про зниження податків у Дніпрі

Погрожували підписантам листа щодо Корбана. Новини Дніпра

 У Дніпрі першими в Україні суттєво знизили податок на землю та нерухомість. Як це допоможе підприємцям, який ефект може дати для бізнесу Дніпра, в ексклюзивному інтерв’ю  «Наше Місто» розповів міський голова Борис Філатов.

– Потрібно допомогти бізнесу, бо він захлинається. А з іншого боку, йде зростання податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). У Дніпрі багато військовослужбовців, які одержують високі зарплати. Якщо вони приписані до міста, йде наповнення бюджету. Тому ми вирівняємось. Якщо частину коштів від земельного податку втратимо, то придбаємо за рахунок ПДФО. А з урахуванням того, про що я говорив (у міста гроші ніби є, але нам не дають ними користуватися), то який сенс збирати з людей гроші та відправляти їх, якщо користуватися ними не дають. Нехай найкращі кошти залишаються у бізнесу.

– Які підприємства з інших регіонів почали працювати у Дніпрі, яку допомогу вони отримали та яку користь приносять громаді?

– До Дніпра переїхали підприємства з Дружківки, Харкова та інших міст. Надати якусь допомогу ми не можемо – немає механізмів. Але можемо водити за руку. Наприклад, є ряд великих промисловців, у яких є надлишкові виробничі площі (наприклад, зайняті під виробництво три з десяти цехів на заводі). Коли якесь підприємство хоче релоцюватися у Дніпрі, ми комунікуємо та стикуємо наш бізнес та підприємства, які приїжджають. Плюс – допомагаємо з оформленням документів, з розселенням – адже приїжджають цілі колективи. Все це – на особистих контактах, на ініціативі. Люди бачать, що ми готові йти назустріч і з вдячністю приймають допомогу. Ми в цьому зацікавлені: для Дніпра це працюючі виробництва, робочі місця, податки до місцевого бюджету. Сподіваємось, після закінчення війни вони залишаться у нас.

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: