Skip to content

Відкритий лист до Зеленського на підтримку Корбана підтримало ще більше 120 відомих українців

Аліна Рудич

Лист до Зеленського на підтримку Корбана - Наше Місто

Ще 27 липня на сайті  «Українська правда» був опублікований відкритий лист Президенту України Володимиру Зеленському «Громадянство Корбану!». Серед підписантів – більше 100 відомих людей, серед яких багато мерів українських міст, політиків, волонтерів, громадських активістів, журналістів, бізнесменів, діячів культури і мистецтва, лікарів. Всі вони просять голову держави «дати доручення Комісії з питань громадянства при Президенті провести перевірку з питання позбавлення Геннадя Корбана громадянства, виправити це помилкове рішення й відновити його конституційні права як громадянина України». До цього списку додались ще понад 120 відомих українських діячів. Перелік людей, які не побоялись висловити свою громадську позицію опублікував Геннадій Корбан на своїй сторінці в Фейсбук, пише «Наше місто».

За словами пана Геннадія, впродовж тижня з моменту, коли його не впустили на територію Укріїни, він продовжує отримувати добрі слова, а головне – персональні підписи на підтримку відміни незаконного указу та за можливість його повернення до України.

«За останні три дні я провів дюжину консультацій з провідними українськими та міжнародними фахівцями в галузі громадянства. Жоден із них не назвав це рішення законним та обґрунтованим. Очевидно, президент і голова його Офісу мають якісь знання, які не мають навіть найкрутіші професіонали і особливо я.

Останніми днями я заспокоївся.

По-перше, у країні війна, а отже голову треба тримати в холоді, серце – у теплі – для рідних та близьких.

По-друге, досвід зіткнень із попередніми президентами навчив мене бути толерантним, мудрим, вихованим, змінюватись і рости над собою. Тому я поки що утримаюся від критики на адресу людей, які чомусь вирішили, що влада та війна дали їм право розпоряджатися моєю долею та розлучати мене з близькими.

А тепер про майбутнє та гідних людей, які продовжують підписувати публічний лист до президента на мою підтримку.

Я потребую вашої підтримки. Чим більше за нас, тим менше вони будуть робити дурниці», – написав Геннадій Корбан.


Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: