Skip to content

Комуналка по-новому: у Раді хочуть змінити правила встановлення лічильників на тепло та воду

Встановлення лічильників на тепло та воду - Наше Місто

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №7589, яким вносяться зміни до Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”. Згідно з законопреоктом,.термін встановлення лічильників тепла та води можуть змістити на два роки. При цьому жодних штрафних санкцій за їхнє невстановлення не буде. У будинках, де прилади обліку вже встановлені, під час воєнного стану дозволяється не знімати показання лічильників, якщо їхні дані не передаються дистанційно. А плату за комуналку нараховуватимуть по-іншому, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на today.ua.

Встановлення лічильників на тепло та воду  - Наше Місто

Згідно з чинним законом, у кожному багатоквартирному будинку мають бути встановлені колективні лічильники тепла і води. Прилади обліку встановлюються за кошт обслуговуючих компаній. Для тих компаній, які не встановлять лічильників вчасно, передбачено штрафні санкції.

Однак, якщо поправки, які містить зареєстрований законопроект №7589, будуть прийняті, то термін встановлення лічильників тепла і води відсунуть на два роки – до 1 серпня 2024 року. І природно, що протягом цих двох років жодних штрафних санкцій за невстановлені лічильники не застосовуватимуть.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: