Skip to content

Кадирівці кинули під ноги 3 гранати: історія оборонця Маріуполя, який повернувся з російського полону

Софія Танченко

Кирило Коробко повернувся з полону. Новини Дніпра

У Кривому Розі проходить лікування нацгвардієць Кирило Коробко, який отримав важке поранення під час оборони Маріуполя й потрапив у російський полон. Через кілька тижнів він повернувся в Україну після обміну військовополоненими. Зараз криворізькі лікарі лікують його рани, та обіцяють знову поставити на ноги, повідомляє “Наше місто” з посиланням на Суспільне.

Як розповів військовий журналістам, 24 лютого потрапив до Маріуполя. А вже через кілька днів зі своїми побратимами перебрався до “Азовсталі”. Захищав завод до середини травня. Під час виконання бойового завдання отримав поранення обох ніг.

“На початку особливих складнощів не було. Коли почалися авіа- та артприльоти з боку агресора, стало складно. Крайній раз це було перед пораненням 10 квітня, там вже не було ані приватного сектору, ані житлових будинків – усе було зруйновано. Зайшли кадирівці. Кинули три гранати – усі три потрапили у мої ноги. Провести операцію мені не змогли, робили перев’язки, давали знеболювальне”, – розповів військовий.

Отримати повноцінну медичну допомогу можливості не було, оскільки “Азовсталь” вже була оточена. 15 травня Кирил та близько 50 його побратимів вивезли з території заводу як полонених армії рф.

Їх тримали в виправній колонії в Оленівці. Як повідомив військовий, російські солдати боялись “азовців”, навіть поранених.

“Медикаменти нам давали. Та операції нам ніхто не робив. Якщо вони одного нашого водили – то його одного супроводжували гуртом, по чотири чи п’ять охоронців. Один наш – а їх четверо- п’ятеро. Від цього складалося таке ось враження”, – зазначив боєць.

За словами Кирила, 23 червня була перша, але невдала, спроба обміну полоненими. Про те 28 червня обмін таки відбувся і захисник разом з кількома побратимами повернувся в Україну.

“Ми нічого не знали, нас завантажили в автівку й повезли. Коли їхали, побачили наш прапор, машини “швидкої” допомоги. Потім ми зупинилися і нас вже зустрічали наші медики”, – розповів він.

Востаннє на зв’язок Кирило виходив ще на початку березня, тому повідомлення про його звільнення стало приємною несподіванкою для рідних захисника. Мати Кирила Вікторія розповідає, що перший дзвінок від сина пропустила. Коли він зателефонував вдруге, дізналася, де він і що на нього чекає операція у шпиталі. Жінка каже, що одразу ж виїхали до нього.

“Була шокована, коли його побачила. Я знаю про неемоційність Кирила, я завжди до цього ставилася з повагою. Тому різні там обійми у нас не відбуваються. Побачила, як він стоїть, як загнане звірятко… Помітила, що він не уявляв, де перебуває. Вперше його бачила таким, навіть у підлітковому віці він так не виглядав. Він став наче меншим на зріст”, – розказала мати бійця.

Кирило Коробко повернувся з полону. Новини Дніпра

Першу операцію Кирилу зробили у шпиталі. Потім його перевезли до Кривого Рогу, де лікарі зараз роблять усе можливе, аби він знову міг нормально ходити.

Також військовий поділився, що перед поїздкою до Маріуполя зробив своїй коханій пропозицію. Коли він повернувся, молодята одружилися.

За словами Кирила, наразі у полоні перебуває чимало його бойових побратимів. Яка їхня подальша доля, невідомо.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: