Skip to content

Під Дніпром показали наслідки ракетного удару по агропідприємству (Ексклюзив)

Аліна Рудич

Ракетний удар, Любимівка - Наше Місто

Раніше ми повідомляли про те, що напередодні ввечері під ворожий обстріл потрапило село Любимівка Дніпровського району. Ракетні удари прйишлись по території аграрного підприємства. Журналісти сайта «Наше місто» побували на місці подій.

Внаслідок удару на території сільгосппідприємства зайнялися ангари з сіном, загальна площа займання – близько 2,5 тис квадратів, пожежу локалізовано.

«Це підприємство розташоване на території села Любимівка. Я вдячний журналістам за те, що ви проявили сміливість та прийшли сюди показати всьому світу, що удар прийшовся не по складу з військовою технікою, а з соломою. Сгоріло 800 т соломи. Наразі взяти її ніде.

Тут живуть люди, які постраждали. Наприклад, хлопчик. Його посікло уламками скла. В чому він винен?

В усіх домах, що поруч, повилітало скло. Сьогодні ми створили комісію, яка проінспектувала будинки. Всього, за її підрахунками, постраждало 50 жилих будинків. Згідно чинного законодавства, збитки будуть підраховані. Ми будемо намагатись допомогти людям за рахунок місцевого бюджету. На найближчий сесії депутати розглянуть це питання», – розповідає заступник голови Любимівської сільської ради Андрій Файсханов.

Про наслідки для підприємства розповів заступник директора з тваринництва Віктор.

«Масштаби досить серйозні. Враховуючи, що це запаси більш ніж на півроку соломи для підстилки. Для нас це досить критично, тому що зараз йдуть дощі і запас на який ми розраховували досить обмежений. Знищено від 700 до 800 тон соломи. Від вибухової хвилі та уламків пошкоджені майже всі корпуси. Ми поки що не маємо можливості проводити якісь відновлювані роботи, тому що на місці працюють співробітники ДСНС та поліції. Зараз неможливо сказати, наскільки серйозні збитки і скільки буде коштувати відновлення зруйнованого. Буде проводитись експертна оцінка і тільки після цього ми зможемо говорити про якісь цифри», – розповідає заступник директора з тваринництва постраждалого підприємства Віктор.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: