Skip to content

На Азовському морі у Кирилівці пролунали потужні вибухи: що відомо

Аліна Рудич

Вибухи у Кирилівці. Новини Дніпра

У тимчасово окупованій Кирилівці, що на Азовському морі, в ніч на 23 липня пролунали потужні вибухи. Місцеві пабліки пишуть, що неспокійно було і в ніч на 24 липня. Окупанти намагалися сховати на приазовському курорті військову техніку, щоб її не дістали сучасні установки РСЗВ, які є на озброєнні ЗСУ. Про це у своєму Телеграм-каналі розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, повідомляє “Наше місто“.

Потужні вибухи мешканці тимчасово окупованої Кирилівки могли чути приблизно з 3 до 5 ранку. За словами Федорова, після вдалих атак ЗСУ на склади окупантів у Мелітополі та селі Мирному, ті почали звозити свою військову техніку у південну частину регіону, зокрема, і у Кирилівку.

Вочевидь, вони сподівались, що там їх не дістануть ні HIMARS, ні бійці ЗСУ та руху спротиву. Втім, додав Федоров, хтось точно дістав.

Наразі очікується офіційне підтвердження цієї інформації.

Нагадаємо, Кирилівка – це одне з найпопулярніших курортних селищ на березі Азовського моря у Запорізькій області. На Федотку та косу Пересип, відомі своїми багатокілометровими білосніжними пляжами, щорічно приїжджали сотні тисяч туристів з усієї України, в тому числі і з Дніпра, звідки до Кирилівки можна дістатися за лічені години. Навіть засилля медуз не відбивало у людей бажання відпочити на Азовському морі. А ось росії це зробити вдалося. Селище було окуповане на початку війни, але довгий час окупанти ним не цікавилися. А потім розпочалося. Окупанти викрали керівників Кирилівської селищної ради, пограбували адміністрацію громади та ЦНАП, почали захоплювати готельні комплекси. А тепер ще й розмістили військову техніку.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: