Skip to content

У Дніпрі на Янтарній відкрили новий сквер, дитяче містечко та спортивний майданчик (фото)

2 липня у Дніпрі на вулиці Янтарній відбулося відкриття скверу, дитячого містечка та оновленого спортивного майданчика. Роботи, які розпочались ще минулого року, завершили попри перешкоди воєнного часу. Ініціатором реконструкції став народний депутат України Дмитро Кисилевський. Проект реалізовано за рахунок коштів державного бюджету, які нардеп залучив в бюджет Дніпра в 2021 році. Детальніше розповість «Наше місто«.

“Облаштування скверу на масиві Клочко-6 почалося ще минулого року і за планом мало бути завершене на початку весни. Війна змінила плани, бюджетні кошти були спрямовані на інші потреби. Але підрядник погодився закінчити роботи, не чекаючи отримання фінансування. За це йому велика вдячність. Справу доведено до кінця, роботи закінчено,” — відзначив Дмитро Кисилевський.

У сквері обладнані доріжки з тротуарної плитки, асфальтовано велосипедно-бігову доріжку, яка підсвічується, встановлено чотири дитячі комплекси з гумовим покриттям для безпеки, ігрові столи. Зелена зона обладнана вуличним освітленням, встановлені лавки. Територія додатково озеленена: засіяно газон, висаджено кущі ялівця та 38 дерев: горобини, липи, клени та ялина. У центрі скверу створена декоративна ландшафтна композиція.

Також народний депутат від Індустріального та Самарського районів Дніпра повідомив деталі відновлення спортивного майданчика, збудованого минулого року за програмою Президента України Володимира Зеленського “Здорова Україна”.

“Мешканці навколишніх будинків знають, що зиму спортивний майданчик пережив не дуже добре. Через вандалізм суттєво постраждали деякі його елементи. Попри воєнний стан все вдалось відновити: знайшли нового підрядника, закупили матеріали, вирівняли поверхню, переклали частину старої гумової плитки та застелили нову. Тепер він знову як новий”, — зауважив Дмитро Кисилевський.

В рамках відкриття об’єкту на новому спортивному майданчику, розташованому поблизу скверу, відбулося відкрите тренування від команди зірок воркауту.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: