Skip to content

Фонд Пінчука передав військовим тепловізори, коліматорні та снайперську оптику

Фонд Пінчука - Наше Мисто

Чергову партію сучасної техніки передав військовим Фонд Віктора Пінчука в межах системної підтримки підрозділів ЗСУ та ТРО. Під патронатом Фонду п’ять військових частин, які боронять Україну на півдні та сході, та два окремих батальйона територіальної оборони, повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на пресс-службу Інтерпайп.

Кожній військовій частині надається адресна допомога з огляду на поточні бойові завдання, тому обсяг та склад підтримки варіюється. Потребу заявляє командування частини, представники Фонду беруть на себе повний комплекс робіт – від пошуку необхідного до логістики. Частина техніки – українського виробництва, решта – європейського та американського.

Фонд Пінчука - Наше Мисто

«Наразі наше завдання – допомогти військовим виконувати бойові завдання. Оскільки задачі у частин різні, то і запити також. Та найбільша потреба у різноманітних приладах для розвідки, військовій оптиці, засобах супутникового зв’язку та автомобілях. До закупівлі підключені досвідчені фахівці, які здатні швидко знайти робочі варіанти, а після експертної оцінки військових та оплати рахунку, організувати логістику з будь-якої точки світу», – розповідає директорка з комунікацій ІНТЕРПАЙП Людмила Новак.

Серед переданого днями 20 тепловізійних прицілів, які дозволяють не просто «побачити» ціль вдень та вночі, а й з допомогою спеціальної прицільної сітки точно поцілити у ворога.

«Це не перша допомога нашій частині з боку Фонду Віктора Пінчука. Вже користуємось коліматорними прицілами, супутниковими телефонами, дронам та антидроновими рушницями, в серпні дуже чекаємо на  Фурію», – зазначає військовий.

Ще одну передачу – 5 тепловізорів, 15 коліматорних прицілів, 11 тактичних прикладів на автомат Калашникова, а також оптичний приціл для снайперської гвинтівки передали іншій військовій частині. Раніше туди доправили труби, брус та інші будівельні матеріали для облаштування укріплень, загороджувальні їжаки, дріт типу «єгоза», а також оргтехніку, ємності для купання в польових умовах, акумуляторні батареї.

«З новою технікою ми краще готові до бою на відстані 400-500 метрів. Матимемо кращу прицільність завдяки американським коліматорним прицілам, та й складні тактичні приклади зроблять автомати більш компактними та зручнішими. Снайпер буде дуже задоволений, адже замінить штатний приціл на гідну оптику, тож достане ворога на відстані до 900 метрів», – розповідає військовий.

Усього від початку війни Фонди Віктора та Олени Пінчуків разом з ІНТЕРПАЙП спрямували понад 35 мільйонів доларів на допомогу армії та цивільному населенню. Робота задля перемоги України триває.

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: