Skip to content

Скульптура Кунса Balloon Monkey (Magenta), представлена Віктором та Оленою Пінчуками, продана на аукціоні Christie’s

Скульптура Кунса Balloon Monkey (Magenta), представлена Віктором та Оленою Пінчуками, продана на аукціоні Christie's

28 червня 2022 року знакова скульптура Джеффа Кунса Balloon Monkey (Magenta) — «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)», представлена Віктором та Оленою Пінчуками, була продана на аукціоні Christie’s.

Всі виручені кошти в сумі близько $11,5 млн будут направлені на гуманітарну допомогу Україні. Зокрема, для важко поранених під час війни військових та цивільних громадян, які потребують термінового протезування, лікування та реабілітації для відновлення якості життя.

З початку війни, станом на 27 червня 2022 року, Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 10 631 втрату серед цивільного населення в Україні: вбито 4 731 (серед яких 339 дітей) та поранено 5 900 (із них 614 дітей). В Україні щодня близько чотирьох дітей і приблизно 500 бійців отримують поранення.

Додаткова інформація:

Про Фонд Віктора Пінчука та Фонд Олени Пінчук

Фонд Віктора Пінчука був заснований у 2006 році. Він надає можливість майбутнім поколінням стати творцями змін завтрашнього дня та об’єднує Україну та світ. Одним із його важливих проектів є PinchukArtCentre, який надає безкоштовний доступ до натхнення сучасного мистецтва в Києві та надає платформу для видатних молодих художників з усього світу та України.

Фонд Олени Пінчук був заснований у 2003 році та започаткував боротьбу з ВІЛ/СНІДом в Україні, що призвело до помітного зменшення нових випадків ВІЛ/СНІДу. Починаючи з 2017 року, фонд першим розпочав діалог про гендерну рівність в Україні, що призвело до кращого балансу в політиці та суспільному житті. У 2014 році разом із Фондом Віктора Пінчука була запроваджена система медичної допомоги на полі бою, яка врятувала тисячі життів і діє досі.

Після нападу Росії на Україну 24 лютого 2022 року Віктор та Олена Пінчуки через свої фонди та інші структури надали гуманітарну допомогу та допомогу армії на сьогодні на суму  понад 35 мільйонів доларів США. Серед іншого були передані медичні аптечки для порятунку військових і мирних жителів, поранених внаслідок обстрілів і вибухів, броньовані машини швидкої допомоги, підтримка 40 лікарень та різні інші види гуманітарної допомоги.

Кошти також були зібрані через Ukraine Relief Fund — ініціативу створену Віктором та Оленою Пінчуками та Фондом Віктора Пінчука, разом з Еріком і Венді Шмідтами і Schmidt Futures, Робертом Ф. Смітом та Vista Equity Partners, Minderoo Foundation (засновниками Ендрю та Ніколою Форрестами ), а також Біллом Фордом і General Atlantic Foundation.

Віктор та Олена Пінчуки постійно комунікують в різних форматах зі світовими лідерами від політики, бізнесу, медіа, культури та мистецтва, вченими та лідерами думок, аби дати зрозуміти, що Україна бореться не тільки за себе, а й за весь світ і відстоює демократичні цінності у всьому світі, тому Україна потребує ще більш рішучої підтримки з боку Європи та Заходу негайно.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: