Skip to content

1,5 тис. творчих робіт заради допомоги ЗСУ: у Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ

У Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ - Наше Мисто

У Дніпрі просто неба на трьох локаціях розгорнули найбільший благодійний вернісаж. Усі митці — від великих до маленьких об’єднались у рамках масштабного творчого проєкту #Арт_Наступ. Таким чином  діячі культури різних напрямків вирішили  підтримати  наших військових та допомогти наблизити перемогу.

У Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ - Наше Мисто

«Сьогодні ми разом з департаментом гуманітарної політики ДМР та Школою сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура проводимо другу акцію, але масштабну. Ми вирішили зробити три локації в популярних місцях, які відвідують дніпряни та гості міста. Це Набережна, сквер Прибережний та вулиця Яворницького, де ми зараз із знаходимось. Єдина відмінність — це різноманіття картин, які нам надали художники Дніпра та інших міст України», — зазначив голова фонду «Культурна столиця» Григорій Гельфер.

У Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ - Наше Мисто

Від початківців до знаних митців — всі вони згуртувались  та запропонували допомогу заради благодійної мети. Таким чином організаторам передали близько 1 700 картин та близько 600 витворів декоративно-прикладного мистецтва, які розмістили на трьох локаціях у Дніпрі. Географія не обмежилась лише Дніпром та областю. Свої творчі роботи запропонували Харків, Херсонська область, та три картини передала художниця із Бучі. Ірина Вишталюк, побачивши інформацію про проєкт, з‘вязалась з організаторами та надала свої три найкращі роботи, аби теж допомогти нашим військовим.

У Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ - Наше Мисто

«Також хочу показати одну дитячу роботу, але з потужною історією. Сам малюнок не пов‘язаний з війною, але особливість цієї картини у записці, цитую: «Я дівчинка, у 2020 році переїхала з міста Волновахи до Кам‘янського. У Волновасі жили мої бабуся та дідусь, зараз їх будинку немає». Це, насправді, емоційна робота, і те, що ми зараз робимо — ми робимо для нашої перемоги. Наші військові переходять до наступу, і ми своєю творчою спільнотою переходимо до наступу. Бо якщо ми не допоможемо їм, то хто допоможе нам», — зазначила директорка КП «Школа сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура» ДМР, кураторка виставки Яна Куніцька.

У Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ - Наше Мисто

Відвідувачі заходу могли  придбати картини або витвори декоративно-прикладного мистецтва, які їм були до вподоби. Кожна робота мала свою ціну та була позначена конкретним кольором. Донати за роботи стартували від 100 грн і до 5 000 грн.

«Ми вже вдруге проводимо захід в партнерстві з Благодійним фондом «Фонд оборони країни» і маємо надію, що ті внески, які зроблять сьогодні дніпряни, допоможуть нашим захисникам. І як ви помітили, ми все ширше і ширше переходимо в масштабний #Арт_Наступ, до якого ще долучаться театрали, музиканти. Ми навіть плануємо благодійний бібліотечний напрямок», — зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Зібрані кошти передадуть у Благодійний фонд «Фонд оборони країни», який від першого дня війни в Україні у співпраці з Центром тероборони Дніпра збирає кошти для забезпечення потреб військових підрозділів територіальної оборони Дніпра та Кривого Рогу, Національної гвардії України, поліції та військових частин.

У Дніпрі провели найбільший творчий #Арт_Наступ - Наше Мисто

«Гроші, які сьогодні нам вдасться назбирати, ми плануємо направити на закупівлю дронів, автомобілів з високою прохідністю, засобів особистого захисту та всього, що треба військовим України», — зазначила голова правління Благодійної організації «Благодійний фонд «Фонд оборони країни» Наталя Костюченко.

Категория: Война, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: