Skip to content

Покіс трави у Дніпрі: де проводяться роботи

У Дніпрі різні служби міста скошують траву у зелених зонах, скверах, парках, уздовж червоних ліній автомобільних шляхів. Детальніше про це розповість «Наше місто».

За словами головного спеціаліста відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антона Андрієнка, покіс трави, зайвої зеленої порослі поділено на зони відповідальності. Наприклад, департамент благоустрою та інфраструктури, комунальне підприємство «Міськзеленбуд» відповідає за червоні лінії. На подвір’ях – зона відповідальності управляючих компаній, ОСББ, кооперативів. У парках, скверах — департаменту парків та рекреації. А біля територій приватних підприємств — це зона відповідальності власників, як і біля приватного сектору.

«Завдяки синергії таких дій у місті постійно проводяться покоси порослі. Враховуючи темпи росту трави, робити покіс треба далеко не раз на сезон. Тому з весни по осінь виконуємо це постійно. Окрім гарного естетичного вигляду, це ще й знищення алергенних рослин», — підкреслив Антон Андрієнко.

Зі свого боку начальник виробничої ділянки Правобережна-2 КП «Міськзеленбуд» Ярослав Норенко зазначив:

«Працюємо як уздовж автомобільних доріг, так і на бульварах. Задіяно у цьому 50 працівників. Виконують роботу за допомогою мотокіс. Нині триває покіс трави на Запорізькому шосе. Тут задіяно 10 осіб. Приблизна площа території — 10 га. Плануємо за декілька днів завершити».

Скошування трави — обов’язковий вид робіт літнього сезону у парках та різних зелених зонах, які на балансі департаменту парків та рекреації.

«Закінчили покіс трави у парку Зелений Гай. Нині тривають роботи у парку 40-річчя визволення міста від фашистських загарбників. Паралельно покоси проходять у парках Глоби, Шевченка, Придніпровський тощо. Загалом це вже друге коло покосів», — розповів директор КП «Міська інфраструктура» Олексій Тесля.

А начальниця відділу благоустрою КП «Міська інфраструктура» Любов Чадіна додала:

«Окрім гарного вигляду локацій, знищення карантинної рослинності, це ще й боротьба з кліщами».

Інспекція з питань благоустрою постійно проводить рейди з перевірки вчасного скошування трави на прилеглих територіях. Цього дня під час чергової перевірки припис щодо усунення порушення, а саме несвоєчасний покіс трави, вручили і балансоутримувачу автостоянки по вул. Великій Діївській, 213-Г.

«Відповідно до правил благоустрою міста, балансоутримувачі об’єктів благоустрою зобов’язані косити траву, бур’яни. Загалом у цьому сезоні вручено вже 197 відповідних приписів», — сказав головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Юрій Чорний.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: