Skip to content

Нардеп от «Слуги Народа» Безуглая вмешивается в военные операции на Донбассе — журналисты

Яна Коваль

По информации украинских журналистов Янины Соколовой и Юрия Бутусова, народный депутат от «Слуги народа» Марьяна Безуглая прибыла в штаб для участия в командовании войсками от Офиса президента в Северодонецке. Они считают, что нардеп вмешивается в военные дела. Подробнее расскажет «Наше місто«.

Что пишут Соколова и Бутусов

Впервые такая информация появилась в социальных сетях Янины Соколовой 4 июня. Журналистка ссылалась на информацию от знакомых военнослужащих.

«Фото зроблене у штабі на сході країни. На ньому депутат від партії слуга народу Мар’яна Безугла, яка темним лицарем від офісу президента контролює військові операції у Северодонецьку. Дає вказівки командуванню. Висловлює претензії хто де і як має бути і в цілому координує дії військових як «людина згори». Якого біса політик впливає на справи не її парафії, не ясно. І чому офіс президента шле туди цю пані, якщо є роками перевірені, натреновані, професійні командири — не зрозуміло самим командирам. Але найголовніше: хто нестиме відповідальність за наслідки вказівок цієї пані на фронті», — написала Соколова.

В этот же день, 4 июня, главред издания «Цензор. нет» и журналист Юрий Бутусов подтвердил информацию, которую ранее опубликовала Янина Соколова.

«Так, підтверджую інформацію Яніни Соколової, що народний депутат Безугла на одній з ділянок фронту знаходиться на командному пункті та бере безпосередню участь в постановці бойових завдань командирам підрозділів. Для забезпечення її діяльності на цю ділянку направлені старші начальники, яких перемістили від їхніх безпосередніх обов’язків та направили разом з пані Безуглою, вирогідно, для підсилення своєю присутністю даної ділянки», — написал Бутусов.

Также по словам журналиста, эту информацию могут подтвердить многие военные:

«Це можуть підтвердити значна кількість війсковослужбовців, а фото Мар’яни з КСП військової частини оприлюднила сьогодні Яніна Соколова. Дуже прикро, що деякі керівники вирішили «підсилити» армію шляхом спрямування на певні ділянки «комісарів». Це не сприяє професійним рішенням, втручання політиків у військове управління на тактичному рівні це некомпетентність. Якщо ви хочете морально підтримати бійців, які ведуть бій, то треба більшість народних депутатів хоча б на пару днів направляти на передові КСП рот та взводів, які безпосередньо виконують бойові завдання на напрямках ударів противника, впевнений, це швидко додасть необхідне уявлення про сучасну війну та позбавить бажання втручатись в бойове управління. Бо надихати треба особистою участю та особистою присутністю там, де небезпечно для бійців, а керувати мають ті, хто несе відповідальність.Припиняйте ці ігри життями», — подытожил Юрий Бутусов.

Что говорит Безуглая

В свою очередь, народный депутат ВР от «Слуги Народа» Марьяна Безуглая прокомментировала ситуацию на своей странице в Facebook. По словам «Слуги», в эти сложные времена она считает обязательным для себя работать на востоке страны:

«Як член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки у ці складні для безпеки держави та громадян часи вважаю обов‘язковим для себе зокрема і працювати на сході країни. Також є резервістом ОР-1 після мобілізації в 2015 і не призвана зараз, бо Народний депутат України. Отже, це ще й обов‘язок долучатися до оборони держави з військовими через призму депутатських можливостей та повноважень. Я вже пояснювала, та повторю. Якщо комусь із опозиційних до Президента політсил щось не подобається, це їх право. Але у війні чинити розкол і звинувачувати когось, що він у зоні бойових дій, це за гранню» — написала Безуглая.

Напомним, 5 июня российские оккупанты нанесли ракетный удар по Киеву. 4 ракеты прилетели в Дарницкий вагоноремонтный завод, который расположен на левом берегу столицы. Один железнодорожник ранен, ему была оказана медицинская помощь. Здание завода очень сильно пострадало. Разрушения серьезнейшие.

Категория: Война, Новости Днепра, Украина

Метки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: