Skip to content

Дніпровський Вікінг: Наша перемога – це розвал рф, іншого бути не може! (Ексклюзив)

Дарина Сухонос

Дніпровський Вікінг: Наша перемога – це розвал рф, іншого бути не може! (Эксклюзив) Новини Дніпра

Він би дуже органічно виглядав на тлі ірландських пейзажів: волосся кольору вогню, сережка у вусі і суворий погляд. Він недаремно має позивний Вікінг.

 Але з самого початку війни, з 2014 року, Володимир у лавах ЗСУ захищає Батьківщину разом з побратимами з 93ОМБр, наразі на Ізюмському напрямку, передає журналіст «Наше Місто».

Коли він починає говорити про армію, одразу посмішка, жарти. Він розуміє цю війну і як історик, і як військовий. Каже, інакше, ніж як остаточно знищивши росію, нам у війни не перемогти.

Повномасштабний наступ розпочався буквально за тиждень, як у Володимира закінчився контракт.

 «24 лютого до останнього були сумніви щодо повномасштабної війни, думав, що це скоріше брязкання зброєю, не більше. А потім вже побачив черги на заправках, почались «прильоти»», — згадує він.

Вікінг наголошує – армія рф ніколи не відрізнялась дисциплінованістю і людяністю.

«Усе це було і під час Другої світової, нормальні притомні люди, які цікавляться історією, знають, що пам’ятник в Берліні німці називали не інакше, як «пам’ятник невідомому ґвалтівникові».  І те що було в  Бучі, Ірпені – їхня норма. Я буквально сьогодні гортав стрічку новин – навіть в «дружній» Білорусі вже масові випадки зґвалтування, грабежів місцевого населення. І це там вони не ведуть бойових дій, вони там просто стоять! З іншого боку – він, путін, став заручником власної  пропагандистської  машини, вони не зовсім адекватно сприймали свою реальність, а під тиском свого «ура-патріотизму» подумали, що можуть спокійно завоювати 40-мільйонну націю!» – каже Вікінг.

На його думку, закінчити війну може лише повна капітуляція рф.

«У всіх інших випадках ця війна буде розтягнута якщо не на десятиліття, то на віки. Поки вони не пройдуть процес тої реальної денацифікації, який пройшла Німеччина. Плюс санкції, адже тільки зброєю ми їм нічого не зробимо. Поки ми не перетнемо державний кордон  і не почнемо  їх громити на їхній території, до них не дійде.  Вони  не зрозуміють весь об’єм цієї катастрофи, в яку вони самі себе загнали», — каже він.

Він наголошує, що якщо рф залишиться у тому стані, в якому існувала —  це буде постійна загроза для України і всього світу.

«Через 10 років вони знову можуть зібрати сили, знайти ресурси, почати іншу маленьку, але «переможну» війну проти іншої держави, яка може виявитись для них по зубах. Вони знову почнуть перевіряти Захід на міцність, на стійкість, на лояльність», — каже він.

Вікінг говорить, що військове життя – це один довгий день. Але перемога обов’язково буде. В мирному житті він хоче просто жити.

«Дожити до перемоги і побачити її. Повернутись до мирного життя. Я сподіваюсь, що у  цивільному житті мені теж вдасться щось зробити. Я працював на держслужбі, був викладачем,  маю і журналістський досвід. Напрямків багато, а життя покаже!» — посміхається Вікінг.

Дарина Сухоніс-Табацька, фото Валерій Кравченко

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: