Skip to content

Теробороні Дніпра передали пікапи та мікроавтобуси — Резніченко (фото)

Яна Коваль

19 травня голова Дніпропетровської воєнної адміністрації Валентин Резніченко у своєму вечірньому зверненні до населення заявив, що теробороні Дніпра передали 10 пікапів та 4 мікроавтобуси. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на його офіційні сторінки у соцмережах.

Авто місткі та витривалі. Вони стануть у нагоді під час виконання бойових завдань. 

«Сьогодні передаємо 14 автівок теробороні Дніпра. Це дуже важливо. Транспорт завжди потрібен військовим, – сказав Валентин Резніченко. – Вдячний дніпрянам, меру Борису Філатову, керівнику Центру тероборони Дніпра Геннадію Корбану. Задум реалізували достатньо швидко. Виділили кошти, вибудували всю логістику. Хоча це було непросто». 

Бійцям передали 10 пікапів. Це універсальні авто. Мають високу прохідність та легко долають бездоріжжя. На кожен можна загрузити до 750 кг вантажу. А ще – встановити військове обладнання й виконувати бойові завдання.

Дніпровська тероборона отримала і 4 мікроавтобуси. Три вантажні та один пасажирський – на 18 місць. Авто стануть у нагоді для підвезення бійців та вантажів до місць дислокації.

«Такі машини нам дуже потрібні. На них можна проїхати у будь-яку погоду полями, лісами. Навіть багнюкою після дощу. Там, де немає асфальту і де звичайна машина просто сяде, – розповів військовий Олександр. – На автобусах доставлятимемо поранених з поля бою до лікарні. А пікап можна буквально перетворити на бойову машину. І кулемет поставити, і боєкомплекти перевозити. Ми потроху, але просуваємося вперед. І ось ця допомога – вона безцінна».

Авто для тероборони Дніпра закуповували по всій Європі. 11 машин придбали коштом міського бюджету Дніпра. Ще 3 – закупив благодійний фонд «ТАПС-Україна».

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: