Skip to content

АТБ святкує День вишиванки: фото

Яна Коваль

Щороку в третій четвер травня Україна святкує День вишиванки — свято єдності та історичної ідентичності. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У поточному році День вишиванки набув ще більшого сенсу для кожного українського серця. Корпорація АТБ приєдналася до свята своєю великою сім’єю. Про святкування розповів генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков на своїй сторінці у Facebook.

«У третій четвер травня українці традиційно відзначають Всесвітній день вишиванки. Свято, яке зародилося зі скромного студентського флешмобу в Чернівцях, але за короткий період часу стало по-справжньому міжнародним. Останні 10 років свято української вишиванки стало власною доброю традицією для нашої компанії. Більшість нашого багатотисячного колективу, від офісного персоналу до працівників магазинів торгової мережі, виходить цього дня на роботу в яскравих та самобутніх вишиванках. Тим самим підтримуючи основну ідею свята – сприяння єдності всього нашого багатонаціонального українського народу. Цьогорічне святкування дня вишиванки є особливим», — зазначив Борис Марков.

Борис Марков

За його словами, після початку війни вишиванка отримала нові сенси:

«Наразі, це не просто культурний та генетичний код нації. Це – оберіг кожного українця, справжня броня, яка на духовному фронті захищає нас від «руzкого міра», варварства та темряви. Це — одяг вільних та нескорених людей. Наш провідник у мирні та світлі часи, які настануть після нашої спільної Перемоги!
Сьогодні ми раді бачити всіх наших друзів та колег у красивих вишиванках. Від Львову до Дніпра, від Сум до Одеси. У понад тисячі наших магазинів, які сьогодні працюють та відновлюють свою роботу майже во всіх регіонах країни. Адже одягати вишиванку — це бути відповідальним українцем! У цьому запорука сили та єдності нашої команди! У цьому запорука сили та єдності нашої країни! Слава Україні!», — підсумував генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: