Skip to content

У Дніпрі школярів навчили надавати першу допомогу та пригостили галушками

Яна Коваль

12 травня у Дніпрі відбувся захід пад назвою «Вміємо! Можемо! Переможемо!». Юні дніпряни отримали цікаві навички, а також скуштували патріотичні смаколики. Детальніше розповість «Наше місто«.

«Сьогодні міський палац дітей та юнацтва разом з міською станцією юних техніків організували захід пад назвою «Вміємо! Можемо! Переможемо!». Мета заходу — навчити дітей надавати першу медичну допомогу та показати, як діяти в єкстремальних умовах. В програмі заходу — майстер-класи на військово-патріотичну тематику, тематична фото-зона, жовто-блакитні галушки. Хочемо навчити корисному не тільки дітей, а й дорослих», — розповіла директор міського палацу дітей та юнацтва Альона Шульга.

Звичні міські свята замінили на заходи: плетення сіток або ж майстер-класи зі збирання-розбирання зброї:

«Все це для того, аби дніпряни та гості міста знайомилися зі зброєю та усвідомлювали, яку небезпеку вона несе та вразі чого — як саме себе можна захистити. Також додатково розповідаємо про вибухонебезпечні предмети. Також наразу в Україні діє дистанційне навчання, а у дітей залишається попит на живе спілкування», — поділилася директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.

«Мені все дуже сподобалося. Тут цікаво. Я мрію стати морячкою, і нам запропонували прийняти участь у заході», — коментує учениця школи №103 Кіра.

Захід сподобався як дорослим, так і дітям. У цей важкий час школярі не тільки отримали нові знання, а й поспілкувалися з однолітками у цікавій та веселій атмосфері.

Нагадаємо, Михайло Ніконець боронить Україну і зараз перебуває на Азовсталі. Захисник в Маріуполі від 28 березня. Як розповіла мати українського бійця, спочатку був порт, потім ж/д вокзал, потім по місту, а від 13 квітня разом з морпіхами пробився на Азовсталь.

Категория: Видео, Война, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: