Skip to content

«Сказав, що не боїться смерті», — історія Михайла Ніконця, що на Азовсталі

Яна Коваль

Михайло Ніконець боронить Україну і зараз перебуває на Азовсталі. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на пост письменниці Анастасії Дмитрук, яка збирає історії українських героїв.

«Мам, не волнуйся. Я там, де я хотів бути». Ніконець Михайло, народився 16 червня 1992 року у місті Умань. Його шлях до Азовсталі почався 2014 року на Майдані. Потім був Маріуполь, 2015…потім мирне життя. А потім — повномасштабне вторгнення рф 24 лютого. Він покинув усе, що мав, і поїхав виручати хлопців», -пише Анастасія Дмитрук.

Захисник в Маріуполі від 28 березня. Як розповіла мати українського бійця, спочатку був порт, потім ж/д вокзал, потім по місту, а від 13 квітня разом з морпіхами пробився на Азовсталь:

«Дзвонив, передав, що любить і зробить усе, щоб ми виграли. Про повернння мови не йде навіть. Сказав, що не боїться смерті. Боїться, що нас більше не побачить. Спасати їх ніхто не буде. Уривки з переписок. Найцінніше, що є. Дякую мамам, що ділитесь сокровенним. Ви героїні, як і ваші сини», — підумувала автор.

Нагадаємо, суддя Верховного Суду Іван Міщенко з початком повномасштабної війни в Україні змінив суддівську мантію на камуфляж та пішов захищати країну від ворога у лавах 93 бригади. Спершу у теробороні Києва, нині Міщенко — командир взводу 93 бригади Холодний Яр. 

Категория: Война, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: