Skip to content

«Україна — це ти»: польська молодь 7 тижнів готувала пісню для України (Відео)

З самого початку жорстокого нападу Росії на Україну Гдиня була поруч. Вони відкрили свої серця біженцям і приєдналися до різних видів допомоги. Молодь, також не залишилася байдужою і вирішила якнайкраще підтримати своїх друзів з України. Гурт «Гранда» з Молодіжного культурного центру в Гдині записав кавер на пісню української артистки Тіни Кароль «Україна — це ти», повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на БО Stay Safe Ukraine.

Мешканці Гдині, як і всі поляки, від самого початку нападу Росії на Україну робили все можливе, щоб допомогти українцям. Вони відкрили свої серця та домівки для біженців та ініціювали різноманітні акції підтримки українців. Наприклад, на минулому тижні благодійна організація Stay Safe Ukraine отримали надважливу гуманітарну допомогу від гдинян.

Бажаючи висловити свою підтримку українським друзям та протестувати проти невиправданого насильства, польска молодь у гурті «Гранда» з Молодіжного культурного центру, разом з режисеркою Елізабетою Цупял, записали кавер на одну з відомих українських пісень Тіни Кароль під назвою «Україна — це ти».

«Наша польська молодь записали кліп «Україна — це ти», відомою української пісні Тіни Кароль, бо ми знаємо, що це дуже відома пісня у вашій країні. Ми зробили цей кавер як знак протесту, тобто нашу реакцію, реакцію польської молоді на військовий напад Путіна. Ми вклали всі свої серця в цей проект (7 тижнів роботи вдень і вночі), і ми це зробили. Ми щасливі, що змогли підтримати наших друзів з України так, як можемо найкраще – співати. Створення цього кліпу було на великих емоціях — ми досі маємо ком у горлі та ллються сльози. Ми відчуваємо сильний внутрішній біль за український народ. Я дуже хочу, щоб це наше відео охопило якомога більше людей і вони знали, що гдиняни завжди поруч», – каже Елізабета Цупял, директорка Молодіжного культурного центру в Гдині.

«Ми щиро вдячні нашим польським друзям з Гдині, за те що підтримують нас як фізично, так і ментально. На минулому тижні ми отримали надважливий гуманітарний вантаж з аптечками першої медичної допомоги для наших військових, генераторами, раціями, павербанками та ще багато іншого, все це вже відправлено за потребами та працює для нашої перемоги. А сьогодні, маємо нагоду насолоджуватись творчою роботою гурту «Гранда» для підтримки нас ще й психологічно» — зазначила Валерія Світла, координаторка благодійного фонду «Stay Safe Ukraine», який співпрацює з гдинянми стосовно гуманітарних вантажів до України.

Категория: Видео, Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: