Skip to content

Дніпрянка стала заступником Командувача Української добровольчої армії

Дарина Сухонос

Дніпрянка стала заступником Командувача Української добровольчої армії Новини Дніпра

Дніпрянка Яна Зінкевич стала заступником Командувача Української добровольчої армії. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав Дмитро Ярош, передає журналіст «Наше Місто. Афіша Дніпра»

«Зараз, під час широкомасштабного наступу московськоі орди, частини і підрозділи Української добровольчої армії розгорнуті та виконують бойові завдання на різних операційних напрямах у цілковитому підпорядкуванні Командування Збройних Сил України…УДА зараз: Головний Штаб, 1-й, 3-й, 5-й, 8-й Окремі батальйони, зведений загін «УДА-Південь», Навчальний центр, Служба безпеки, партизанські групи УДА на окупованій території та, звичайно ж, легендарний медичний батальйон «Госпітальєри», який героїчно виконує поставлені завдання по всій Україні…Хочу привітати Комбата і Народного депутата Яну Зінкевич з призначенням заступником Командувача Української добровольчої армії і побажати їй наснаги у тій святій праці, яку робить Медична служба УДА!», — написав він.

Довідка: Яна Зінкевич — український медик-доброволець. Начальниця Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії (до 2016 року — Добровольчого українського корпусу «Правий сектор») під час війни на сході України. Командир Медичного батальйону «Госпітальєри».

За період активної фази АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла та врятувала більше двох сотень поранених українських солдатів з передової.[2] Створила та протягом тривалого часу керувала медичним батальйоном «Госпітальєри», що з часу створення врятував понад 2500 поранених українських воїнів та цивільних осіб з передової. Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: