Skip to content

«Ігри нескорених»: хто представлятиме Дніпропетровщину

Ткач Анастасия

«Ігри нескорених»: хто представлятиме Дніпропетровщину - новини Дніпра

13 квітня команда українських поранених військовослужбовців та ветеранів прибула у Гаагу для участі в Іграх Нескорених. Міжнародні змагання триватимуть 10 днів. Незабаром у Гаазі зберуться офіційні делегації 20 країн, серед яких і партнери України. Міжнародній спільності українці розповідатимуть подробиці озброєної агресії рф, ділитимуться своїми історіями, які пережили на власному досвіді , передает журналист «Наше Місто. Афиша Днепра».

Хочемо особисто подякувати Фонду Ігор Нескорених The Invictus Games Foundation, за фінансову підтримку участі української команди, а також Трастовий фонд НАТО з медичної реабілітації, який підтримує українську збірну з 2017 року. Хочемо також подякувати партнерам України за військову та гуманітарну допомогу, яка надається нашій країні – і сказати ще раз, що її треба продовжувати і посилювати, щоб допомогти зупинити війну. Дякуємо усім тим, хто зараз на війні і дав нам можливість поїхати у Гаагу!, – зазначається на сторінці Invictus Games: Team Ukraine.

«Ігри нескорених»: хто представлятиме Дніпропетровщину - новини Дніпра


Ігри Нескорених планували провести ще у травні 2022 року, проте перенесли через несприятливу епідемічну ситуацію з коронавірусом. До змагань долучиться і команда українців. Більшість учасників нашої збірної та команди забезпечення – чинні військовослужбовців, стоять на захисті нашої держави в силах тероборони, ЗСУ, Нацгвардії та інших структур сектору безпеки і оборони.

До складу української команди увійшов ветеран ЗСУ з Кривого Рогу Василь Стуженко. Він втратив руку і ногу під Іловайськом і переніс багато операцій. Загалом, відбір до змагань відбувався у декілька етапів: спортивні тестування, національні «Ігри непокорених», анкетування, інтерв’ю з психологом.

Приблизно через два тижні українська команда повернеться до нашої держави й продовжить її боронити. Наразі честь України захищатимуть члени Invictus Games: Team Ukraine на спортивному, дипломатичному та інформаційному полях.

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: