Skip to content

Більше 25 тисяч переселенців звернулись до ЦНАПІв Дніпропетровщини за довідками ВПО

Більше 25 тисяч переселенців звернулись до ЦНАПІв Дніпропетровщини за довідками ВПО

Станом на 12 квітня 49 ЦНАПів Дніпропетровщини надають послуги переселенцям. Зокрема, 25 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали довідки про взяття їх на облік. За словами заступника голови Дніпропетровської ОВА Івана Начовного, згодом цю послугу переселенці зможуть отримати через додаток “Дія”. 

“На сьогодні  в Україні до роботи повернулись 63 центри з надання адміністративних послуг. Вони вже надали більше 55 тисяч послуг — переважно це послуги соціального характеру як для переселенців, так і для мешканців області. Найбільш популярні — це отримання пільг, субсидій та отримання компенсації”, — додав Іван Начовний. 

Додатково в ЦНАПі Слобожанської громади можна обміняти посвідчення водія. Незабаром цю послугу додадуть і до інших центрів з надання адміністративних послуг. А в місті Перещепино в ЦНАПі переселенці, окрім послуг, можуть отримати ще й гуманітарну і психологічну допомогу та допомогу в пошуку житла. 

“На базі Кам‘янського ЦНАПу в нас запрацював центр турботи для внутрішньо переміщених осіб, які можуть комплексно та в єдиному місці вирішити всі питання — отримати юридичну та психологічну допомогу, необхідні адміністративні послуги та вирішити питання працевлаштування. Також вже зовсім скоро в наших ЦНАПАх запрацює послуга — компенсація за пошкоджене нерухоме майно. Наразі ця послуга доступна тільки в застосунку “Дія”, — зазначив Іван Начовний. Також він додав, що загалом ЦНАПи області працюють в цілодобовому режимі. Вдень приймають заявки, а вночі їх обробляють.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: