Skip to content

Чарівники для малечі: сімейний театр у Дніпрі проводить вистави для дітей-переселенців (Фото)

Алина Рудич

Сімейний театр проводить вистави для переселенців- новости Днепра

У Дніпрі та обалсті піклуються не лише про житло, одяг, їжу для переселенців, а і про психологічний стан людей, які вимушено мали поїхати зі своїх домівок. Театр «Білий чарівник» підготував для малечі свої видовищні вистави, які безкоштовно показують у шелтерах та центрах для переселенців. Починаючи з 20 березня, актори театру зіграли вже 10 вистав для діток і закінчувати не збираються, повідомляє «Наше місто«.

Театр «Білий чарівник» — сімейна справа. Карина з чоловіком працюють над сценарієм, виготовляють реквізит, костюми, ляльок. Самі в театрі і грають.

З початком активних бойових дій вирішили, що будуть допомагати, чим зможуть. Спочатку готували їжу для переселенців та військових. А згодом виникла ідея радувати малечу своїми виступами. В репертуарі театру близько 10 спектаклей.

«На наші вистави вже завітали близько 200 дітей. Це дітки з Харкова, Ізюма, Лисичанська, Донецької, Луганської області. Діти реагують чудово! Іноді складається враження під час спектаклю, особливо, коли бачиш як малеча посміхається, взаємодіє, відповідає на питання, що нічого не змінилось, що їм не доводилось проводити багато часу в укриттях чи підвалах. В ці 50 хвилин вони переключаються, грають, радіють. Це дуже цінно, коли розумієш, що своїми вміннями можеш послужити цим діткам та відволікти від тих жахіть, які їм довелось пережити», — розповідає Карина Алієва.

Робити те, що добре вмієш. Робити від щирого серця. Робити, аби допомогти. Українці та дніпряни зараз єдині, як ніколи. З такими людьми — обов’язково переможемо!

Читайте також: Світлі люди у темні часи: як бізнес Дніпра допомагає переселенцям.

Категория: Война, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: