Skip to content

Джамала допомогла зібрати понад 83 млн євро для Україні

Ткач Анастасия

Джамала допомогла зібрати понад 83 млн євро для Україні

Протягом березня Джамала взяла участь у низці європейських благодійних подій на підтримку України, де вона виконала пісню «1944», яка після вторгнення росії набула нового сенсу. За цей час співачка разом із закордонними артистами в Європі зібрали понад 83 млн євро для допомоги Україні. 

Зараз кожен використовує свій ресурс на максимум, щоб допомогти країні у боротьбі з окупантами. Музиканти — не виняток. Перемога у Євробаченні дала мені більшу впізнаваність у світі, тепер я можу використати її на користь країни. Розповісти мільйонам людей про злочини росії та підтримати українців зборами коштів, — коментує Джамала.

Виступ на Національному відборі на Євробачення-2022 у Берліні, що відбувся 3 березня, допоміг зібрати 3,3 млн євро. Всього ж у рамках кампанії ARD зі збору коштів для українців, яка стартувала 25 лютого, було зібрано близько 67 млн євро. Гроші були передані організаціям Aktion Deutschland Hilft та Bündnis Entwicklung Hilft, що організовують надання допомоги українцям. 11 березня Джамала виступила на вокальному шоу The Voice Generations у Литві, де у фіналі конкурсу за допомогою глядачів було зібрано 52 тис. євро. Кошти передали благодійній організації Blue/Yellow, що допомагає українській армії.

Наступного дня, 12 березня, співачка взяла участь у благодійному концерті We are one в Бухаресті, до якого долучилися Том Оделл, Армін ван Бюрен та інші зірки. Подію відвідало понад 50 тисяч глядачів, як результат — зібрано 950 тис. євро на допомогу Україні, що передали румунському «Червоному хресту». 29 березня Джамала відвідала Бірмінгем, де виконала «1944» на Concert For Ukraine — стадіонному лайві за участю Еда Ширана, Каміли Кабейо, Snow Patrol, та багатьох інших британських артистів. Події вдалося зібрати 13,4 млн фунтів стерлінгів. Кошти були передані на гуманітарні цілі благодійної організації Disasters Emergency Committee (DEC) в Україні. На квітень вже заплановано кілька благодійних концертів, які продовжать збір коштів на допомогу українцям

Категория: Афиша, Война, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: